Šport
15 ogledov

Klobčič se počasi razpleta

Tim Tebow EPA
Profesionalna liga ameriškega nogometa se preveša v sklepno fazo. Znani so že vsi četrtfinalisti.

V ligi ameriškega nogometa NFL so znani vsi četrtfinalni pari. V konferenci AFC se bodo med sabo pomerili New England Patriots in Denver Broncos ter Baltimore Ravens in Houston Texans, v konferenci NFC pa bodo branilci naslova Green Bay Packers gostili New York Giants, San Francisco 49ers pa New Orleans Saints.

Konec tedna so v NFL igrali nekakšne kvalifikacije za četrtfinale. Potem ko so bili neposredno med najboljšo osmerico uvrščeni Patriots, Ravens, Packers in 49ers, pa so druga moštva, ki so se prebila v končnico, igrala za preostala štiri mesta.

Že v noči na nedeljo je Houston doma premagal Cincinnati Bengals z 31:10, New Orleans pa je po izvrstni predstavi podajalca Drewja Breesa s 45:28 izločil Detroit Lions. V nedeljo oziroma v noči na ponedeljek pa sta bili na sporedu še zadnji dve tekmi tako imenovanega wild card vikenda. New York Giants so doma brez večjih težav premagali brezzobe Falcons iz Atlante s 24:2, izjemno zanimiv obračun pa se je odvil v Denverju, kjer so domači po podaljšku z 29:23 premagali favorizirane, a zdesetkane šestkratne prvake Pittsburgh Steelers.

Ključni trenutek te tekme je nastopil takoj po začetku podaljška, ki se je končal najhitreje v zgodovini končnic v ligi NFL. Podajalec Denverja Tim Tebow je po vsega 11 sekundah podaljška podal do Demaryiusa Thomasa, ki je pretekel 80 jardov in dosegel ključni zadetek oziroma touchdown.

V soboto bosta na sporedu prva četrtfinalna obračuna, in sicer Patriots – Broncos ter 49ers – Saints, v nedeljo pa bosta še tekmi Ravens – Texans in Packers – Giants.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.