Klose se bo po mundialu upokojil

Foto: EPA
Foto: EPA
Veteran nemške nogometne reprezentance, na Poljskem rojeni Miroslav Klose, ki lovi strelski rekord Gerda Müllerja v dresu elfa, je napovedal konec reprezentančne kariere po svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Braziliji.
Oglej si celoten članek

"Pričakujem, da se bom po mundialu 2014 poslovil od reprezentančnega dresa," je dejal za nemško revijo Kicker.

Petintridesetletni zvezdnik Lazia je za nemško izbrano vrsto zbral 128 nastopov in dosegel 67 golov – le enega manj od nemškega rekorderja Müllerja. Nekdanji napadalec Werderja Bremna in Bayerna Münchna je 14 od teh zadetkov dosegel na treh svetovnih prvenstvih, tako da le še za en gol zaostaja za najboljšim strelcem mundialov vseh časov, Brazilcem Ronaldom.

Tako ima Klose lepo priložnost, da mundial 2014 krona z dvema osebnima rekordoma, a sam poudarja, da je prioriteta osvojiti svetovni naslov z nemško reprezentanco. "Moja prioriteta je zmaga z Nemčijo. To bi zame pomenilo, da sem dosegel vse, o čemer sem sanjal," je dejal Klose.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.