Šport > Nogomet
19 ogledov

Klose se bo po mundialu upokojil

miroslav klose EPA
Veteran nemške nogometne reprezentance, na Poljskem rojeni Miroslav Klose, ki lovi strelski rekord Gerda Müllerja v dresu elfa, je napovedal konec reprezentančne kariere po svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Braziliji.

"Pričakujem, da se bom po mundialu 2014 poslovil od reprezentančnega dresa," je dejal za nemško revijo Kicker.

Petintridesetletni zvezdnik Lazia je za nemško izbrano vrsto zbral 128 nastopov in dosegel 67 golov – le enega manj od nemškega rekorderja Müllerja. Nekdanji napadalec Werderja Bremna in Bayerna Münchna je 14 od teh zadetkov dosegel na treh svetovnih prvenstvih, tako da le še za en gol zaostaja za najboljšim strelcem mundialov vseh časov, Brazilcem Ronaldom.

Tako ima Klose lepo priložnost, da mundial 2014 krona z dvema osebnima rekordoma, a sam poudarja, da je prioriteta osvojiti svetovni naslov z nemško reprezentanco. "Moja prioriteta je zmaga z Nemčijo. To bi zame pomenilo, da sem dosegel vse, o čemer sem sanjal," je dejal Klose.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.