Kloseja doletela prav posebna čast

Foto: EPA Klose Nemčija Avstrija Allianz Arena München
Nekdanji nemški nogometni reprezentant je sprejel posebno povabilo Mednarodne nogometne zveze (Fifa).
Oglej si celoten članek

Miroslav Klose bo na žrebu skupin, ki bo 1. decembra v Moskvi, prinesel prestižni zlati pokal, ki ga bo ponosno dvignil končni zmagovalec svetovnega prvenstva med 14. junijem in 15. julijem prihodnje leto v Rusiji.

Klose, nekdanji napadalec Kaiserslauterna, Werderja iz Bremna, Bayerna iz Münchna ter italijanskega Lazia iz Rima, je najboljši strelec svetovnih prvenstev vseh časov, na sklepnih turnirjih na Japonskem in v Južni Koreji 2002, Nemčiji 2006, Južnoafriški republiki 2010 in Braziliji 2014 je skupno dosegel rekordnih 16 golov. Drugo mesto na večni lestvici strelcev ima z golom manj Brazilec Ronaldo, na tretjem mestu pa je Klosejev rojak Gerd Müller s 14 doseženimi goli.

Prireditelj svetovnega prvenstva in Fifa bosta žreb priredila v Kremlju, najboljše nogometaše na svetu pa bodo sredi prihodnjega leta gostili v Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju, Kazanu, Saransku, Kaliningradu, Volgogradu, Rostovu na Donu, Nižnem Novogorodu, Jekatarinburgu in Samari.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.