Šport > Nogomet
255 ogledov

Kloseja doletela prav posebna čast

Klose Nemčija Avstrija Allianz Arena München EPA
Nekdanji nemški nogometni reprezentant je sprejel posebno povabilo Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Miroslav Klose bo na žrebu skupin, ki bo 1. decembra v Moskvi, prinesel prestižni zlati pokal, ki ga bo ponosno dvignil končni zmagovalec svetovnega prvenstva med 14. junijem in 15. julijem prihodnje leto v Rusiji.

Klose, nekdanji napadalec Kaiserslauterna, Werderja iz Bremna, Bayerna iz Münchna ter italijanskega Lazia iz Rima, je najboljši strelec svetovnih prvenstev vseh časov, na sklepnih turnirjih na Japonskem in v Južni Koreji 2002, Nemčiji 2006, Južnoafriški republiki 2010 in Braziliji 2014 je skupno dosegel rekordnih 16 golov. Drugo mesto na večni lestvici strelcev ima z golom manj Brazilec Ronaldo, na tretjem mestu pa je Klosejev rojak Gerd Müller s 14 doseženimi goli.

Prireditelj svetovnega prvenstva in Fifa bosta žreb priredila v Kremlju, najboljše nogometaše na svetu pa bodo sredi prihodnjega leta gostili v Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju, Kazanu, Saransku, Kaliningradu, Volgogradu, Rostovu na Donu, Nižnem Novogorodu, Jekatarinburgu in Samari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice