Šport > Nogomet
703 ogledov

Tako sta glasovala Katanec in Cesar

cristiano ronaldo Epa
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila seznam glasovalcev na letošnjem izboru za najboljšega igralca leta.

V britanski prestolnici so podelili nagrade za individualne nogometne dosežke. Naziva najboljšega igralca sveta se je petič v karieri veselil Cristiano Ronaldo (2008, 2013, 2014, 2016, 2017) in se tako izenačil z Lionelom Messijem (2009, 2010, 2011, 2012, 2015).

Cristiano Ronaldo Fifa Šport Igralec leta isti kot lani

V glasovanju so sodelovali tudi Slovenci. Nekdanji selektor Srečko Katanec je na prvo mesto uvrstil Ronalda, na drugo Messija, na tretje pa Neymarja. Kapetan Boštjan Cesar je največ točk prav tako namenil Ronaldu, na drugo mesto je uvrstil Ginaluigija Buffona, na tretje pa Neymarja.

Predstavnik slovenskih medijev Denis Sabadin je tako kot Cesar največ točk podelil Ronaldu oziroma Buffonu, na tretje mesto pa je uvrstil hrvaškega reprezentanta Luko Modrića.

Vsi trije slovenski glasovalci so na prvo mesto uvrstili kasnejšega dobitnika nagrade. Ronaldo je zbral 43,16 odstotkov glasov, Messi 19,25%, Neymar pa 6,97%.

Celoten seznam si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.