Šport > Nogomet
390 ogledov

Ronaldo, Messi in Neymar v pričakovanju odločitve

Cristiano Ronaldo Portugalska
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo danes v Londonu razglasila nogometaša leta.

Za laskavi naziv se potegujejo štirikratni nagrajenec Portugalec Cristiano Ronaldo (Real Madrid), ki je prvi favorit, petkratni nagrajenec Argentinec Lionel Messi (Barcelona) in Brazilec Neymar (Barcelona/PSG).

Ronaldo bi se s petim nazivom najboljšega nogometaša leta izenačil z Messijem. Portugalec je z Real Madridom osvojil ligo prvakov, klubsko svetovno prvenstvo in špansko prvenstvo. Od leta 2007 je bil z izjemo leta 2010 vselej med najboljšimi tremi v izboru za nogometaša leta, Messi pa od leta 2007 nikoli ni bil slabši kot drugi.

lionel messi neymar | Avtor: EPA EPA

Za trenerja leta so potegujejo Italijan Massimiliano Allegri (Juventus Torino), Italijan Antonio Conte (Chelsea) in Francoz Zinedine Zidane (Real Madrid). Za najboljšega trenerja ženske ekipe bodo razglasili nekoga od trojice Nils Nielsen (reprezentanca Danske), Gerard Precheur (Lyon) in Sarina Wiegman (reprezentanca Nizozemske).

Za najboljšo nogometašico so v igri Deyna Castellanos iz Venezuele (Santa Clarita Blue Heart), Američanka Carli Lloyd (Houston Dash) in Nizozemka Lieke Martens (Rosengard/Barcelona).

Za najboljšega vratarja se potegujejo Italijan Gianluigi Buffon, Kostaričan Keylor Navas in Nemec Manuel Neuer.

Za nagrado Ferenca Puskasa, za najlepši gol, se potegujejo Venezuelka Deyna Castellanos, Francoz Olivier Giroud in Južnoafričan Oscarine Masuluke.

Za navijaško nagrado v igri ostajajo privrženci Borussie Dortmunda, Celtic Glasgowa in Koebenhavna.

V Londonu pa bodo izbrali še najboljšo enajsterico letošnjega leta ter podelili nagrado za fair-play.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.