Šport > Nogomet
71 ogledov

Še več denarja za igralce

Fifa bo še bolj odprla svoj mošnjiček.

Mednarodna nogometna zveza Fifa je povišala nagradni sklad za 32 reprezentanc, ki bodo prihodnje leto nastopile na mundialu v Rusiji. V primerjavi s svetovnim prvenstvom 2014 je nagradni sklad višji za 12 odstotkov, skupno znaša 400 milijonov dolarjev, je danes sporočila Fifa.

Nagradni sklad na SP v Braziliji pred štirimi leti je bil 358 milijonov dolarjev, od tega so svetovni prvaki Nemci v žep pospravili 35 milijonov, podprvaki Argentinci pa 25 milijonov. Reprezentance, ki se niso prebile skozi skupinski del, so domov odšle bogatejše za osem milijonov.

Na zasedanju Fife v Kalkuti so potrdili tudi datume naslednjih turnirjev pod okriljem svetovne zveze, med njimi tudi klubskega SP prihodnje leto in ženskega SP 2019 v Franciji. Klubsko SP bo v združenih arabskih emiratih tako od 12. do 22. decembra prihodnje leto, ženski mundial 2019 pa od 7. junija do 7. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice