Šport > Nogomet
1345 ogledov

S tem Messijevim plakatom grozi IS

Messi poster IS SP 2018
Skrajneži, povezani z Islamsko državo, so v svet poslali nenavadno propagandno sporočilo.

Vojaška medijska platforma, povezana s skrajneži Islamske države (IS), je objavila poster nogometnega superzvezdnika Lionela Messija za zapahi, pri čemer mu iz levega očesa kaplja krvava solza. Poznavalci menijo, da gre za sporočilno grožnjo nogometnemu svetovnemu prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto junija in julija gostila Rusija.

"Borite se z državo, ki besede poraz nima v slovarju," se v arabščini bere stavek pod posterjem, ki ga je prenesel medijski portal al-Wafa Media Foundation.

Na omenjenem posterju je Messi oblečen v zaporniško obleko s svojim imenom in fiktivno jetniško številko. Na posterju je natisnjen tudi logotip skrajne skupine IS.

Džihadisti Več kot 5 tisoč ljudi Svet Še več let bodo grožnja za varnost

Skrajna skupina IS je kriva za številna grozodejstva na ozemlju Iraka in Sirije, ki je izvaja v imenu islama. Leta 2014 je razglasila kalifat na območju med Irakom in Sirijo v velikosti Italije, od takrat pa je izgubila že okoli 85 odstotkov ozemlja. Kljub propadu kalifata pa ameriški "think thank" Soufan Center opozarja, da lahko IS preživi, dokler "ostanejo pogoji, ki so ga spodbudili k rasti".

IS je od razglasitve kalifata izvedel številne smrtne napade na Bližnjem vzhodu, Evropi in drugod. Soufan Center ocenjuje, da je največ džihadistov prišlo iz Rusije, ki bo prihodnje leto gostila mundial, več kot 3000 tujih borcev IS pa iz Savdske Arabije in Jordanije.

Messi poster IS SP 2018 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.