Svet
14004 ogledov

"Prihaja nova nevarnost"

Irak, Vojak, Islamska država Profimedias
Nemški varnostni organi opozarjajo na novo nevarnost, ki naj bi pretila državljanom.

Veliko nevarnost za Nemčijo naj bi predstavljali mladoletni borci tako imenovane Islamske države, ki se indoktrinirani vračajo z bojišč v Nemčijo.

"Obstaja nevarnost, da se otroci džihadistov, islamistično socializirani in indoktrinirani, vračajo v Nemčijo," je opozoril Hans-Georg Maassen, vodja nemške varnostnoobveščevalne službe, ki skrbi za notranjo varnost v državi, in dodal, da bi lahko v Nemčiji odrasla nova generacija džihadistov.

Džihadisti Grozljiv video Svet Ostareli džihadisti učijo osirotele otroke, kako lahko postanejo samomorilci

Maasen izpostavlja, da se mora nemška družba zavedati, da takšni otroci in mladina predstavljajo nevarnost. "V treh od petih terorističnih napadih z islamističnim ozadjem v Nemčiji v lanskem letu so bili storilci mladoletni," izpostavlja Maasen. Med drugim je 12-letni deček skušal izvesti napad na enega izmed božičnih sejmov v Ludwigshafnu.

Po besedah omenjenega varnostnega strokovnjaka so bili otroci na območju bojev tarča zlorab za najbolj okrutno mučenje in ubijanje zapornikov.

Po ocenah nemške varnostnoobveščevalne službe, ki skrbi za notranjo varnost v državi, je iz Nemčije v boje v vrstah Islamske države odpotovalo preko 950 islamistov, 20 odstotkov predstavljajo ženske. Ena tretjina naj bi se že vrnila v Nemčijo; med njimi le redke ženske.

V Nemčiji zato pričakujejo, da se bodo ženske skupaj z otroki začele v v državo vračati v prihodnjih mesecih.

Islamska država Opozorila EU Svet IS vojaki imajo 30 tisoč lažnih potnih listov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • smuc 23:20 19.oktober 2017.

    BOLJŠE JE VSE POBITI KOT PA, DA BI ONI POBILI STO TISOČ NEDOLŽNIH LJUDI. TAKA JE RESNICA.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:46 19.oktober 2017.

    Merklnova naj jih lastnoročno pelje v Auschwitz in naj še enkrat zakurijo,še prej naj se pa stuširajo na "suhih"tuših,kjer iz šob samo piha?

  • maresem 19:32 19.oktober 2017.

    Reinkarnirajte Hitlerja, pa jih v parih mesecih ne bo več.

Sorodne novice