Svet
28225 ogledov

Nemški najstnici grozi smrt z obešenjem

slika zaslona
Linda je menda dejala, da si želi samo domov.

16-letna nemka Linda Wenzel je v bagdadskem zaporu, njena usoda je rokah iraških sodnikov. Iraška vojska jo je julija našla v kleti v Mosulu, potem ko so mesto iztrgali iz rok Islamske države. Sumijo, da je najstnica sodelovala v bojih, kar pa ta zanika, trdi, da je bila le gospodinja, poroča Independent. 

Iraški premier je napovedal, da je možno, da bo obsojena na smrtno kazen, če bo sodišče ugotovilo, da je sodelovala v bojih in ubijala.

Linda je pri petnajstih letih pobegnila od doma v vzhodni Nemčiji. Naj pobegne in se pridruži Islamski državi, naj bi jo na spletnem džihadističnem forumu prepričala Fatima, predstavila pa naj bi ji tudi bodočega moža, po rodu Čečenca, s katerim sta začela klepetati. Povedala mu je, da ima doma težave in prepričal jo je, naj pobegne in ji obljubil, da se bo poročil z njo.

Linda trdi, da sta se poročila po telefonu, se nato srečala in iz Turčije pobegnila v Sirijo ter nato v Mosul. Tri mesece kasneje je bil mož ubit, njen pa je pripadlo 200 dolarjev pokojnine, domov pa je niso spustili.

Če bi ji sodili v Nemčiji, bi ji grozilo od enega do deset let zapora. Nemško zunanje ministrstvo je dejalo, da si prizadeva za izročitev, a pogodbe, ki bi jo omogočala, z Irakom nimajo.

Linda je menda dejala, da si želi samo domov, stran od vojne, orožja in hrupa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Franjo Erman 00:05 08.oktober 2017.

    nergač, če bi ti pod tazadnjo nastavila bombo, bi tudi tako napisal??

  • Klementina8 19:03 07.oktober 2017.

    Nergac,mentalni retardiranec....a noge je pa znala dat narazen in pocet svinjarije v Siriji,ali kjerkoli je ze bila.Cepec si ti,ker si na nivoju kokosi glede pameti.Starost ni opravicilo,je dovolj stara,da ve,v kaj se spusca.Torej..na strik s to drhaljo.Edino opravicilo je,ce je ...prikaži več mentalno tolk stara kot ti.

  • Avatar čavez
    čavez 18:05 07.oktober 2017.

    In njihova podporniška sodrga briše komentarje.