Svet
16466 ogledov

"Naj kri teče po Balkanu"

Islamska država, obglavljenje, križ Youtube Fotografija je simbolična.
Medtem ko večina svetovnih medijev poroča o porazu Islamske države so teroristi objavili novo grožnjo državam Balkana, poroča bosanskohercegovski portal INS.

V zadnji številki časopisa Islamske države ta poziva svoje simpatizerje na Balkanu, da se "zgledujejo po svojih bratih s vzhoda in zahoda" ter organizirajo napade tistih, ki ne gredo po Alahovi poti.

Poleg teksta je objavljena fotografija Islamske skupnosti v Bosni in Hercegovini. Vodilne te skupnosti navajajo kot odpadnike pravega islama in simpatizerje pozivajo, da jih pobijajo v čim večji meri, saj naj bi po njihovem prepričanju slednji uničevali islam od znotraj.

"Napadajte jih, ubijajte jih, to je v resnici čudovito delo," je zapisano v časopisu Islamske države, ki poziva tudi k ubijanju policistov, vojakov, sodnikov, odvetnikov, politikov.

Navajajo celo, da naj to storijo v njihovih domovih pred otroci in ženami. "Naj njihova umazana kri teče po ulicah Balkana," je zapisano v tekstu z naslovom: "Če se vrnete, se bomo vrnili tudi mi".

Koga so izbrali za novega vodjo?

Islamska država je medtem že v torek objavila, da je vodja Abu Bakr al Bagdadi mrtev, je poročala iraška televizija Al Sumarija, ki se je sklicevala na neimenovani vir iz iraške province Nineveh. Šlo naj bi za pripadnika IS. IS naj bi že imenoval novo vodjo skrajne skupine, vendar ime še ni znano, je poročala ruska tiskovna agencija Tass in povzemala STA.

Iranski mediji so pred tem objavili fotografije, ki naj bi potrdile Bagdadijevo smrt. Smrt Bagdadija je potrdil tudi Sirski observatorij za človekove pravice. Po informacijah vodje Ramija Abdela Rahmana je bil Bagdadi ubit v vzhodni sirski pokrajini Deir Ezor, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusko obrambno ministrstvo je sredi junija sporočilo, da je bil v napadu ruskih letal v Siriji konec maja verjetno ubit vodja IS Bagdadi. Ruska letala so izvedla napad blizu Rake, kjer naj bi se sestalo vodstvo IS. V tem napadu naj bi bili ubiti visoki poveljniki vojaških skupin IS oz. člani t. i. vojaškega sveta IS, okoli 30 srednje visokih poveljnikov in še približno 300 pripadnikov IS, ki so bili zadolženi za varovanje srečanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 20:09 14.julij 2017.

    Zadeva ni tako nedolžna . Ne gre za podcenjevat takšnih groženj .Upam,da se tega zaveda naša vlada in tisti, ki nam zagotavljajo ,da živimo v eni najbolj varni državi na svetu .

  • Lavdan 18:41 14.julij 2017.

    Pa kje so ti bogovi v imenu katerih se v svetu naredi ljudem toliko gorja. Naj se že enkrat pokažejo in naredijo red med ljudmi.

  • sprehajalec 17:30 14.julij 2017.

    Kar, ni ga balkanca brez pištole.