Klub, ki je zaigral tudi proti Mariboru, podkupoval tekmece in sodnike

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Velik nogometni škandal.
Oglej si celoten članek

Beloruski prvoligaš Šahtar Soligorsk, ki je tri od svojih štirih naslovov državnega prvaka osvojil v letih 2020, 2021 in 2022, je poskrbel za velik škandal. Po preiskavi je bilo namreč ugotovljeno, da je v sezoni 2021/22 nameščal tekme in podkupoval nasprotnike.

Šahtar bo za svoje početje moral odšteti 135 tisoč evrov, odvzet mu je bil naslov iz pretekle sezone, v naslednjih dveh pa bo ob 50 točk. V tej sezoni so mu tako odšteli 30 točk, s tem je ostal brez nastopa v Evropi, v naslednji pa mu jih bodo 20. 

Kaznovanih je bilo tudi precej nogometašev, sodnikov in zaposlenih v posameznih klubih. Gre za finančne kazni, pa tudi prepovedi delovanja v nogometu za obdobja od šest mesecev pa do pet let. 

Šahtar je bil sicer na začetku te sezone nasprotnik Maribora v kvalifikacijah za ligo prvakov. S skupnim izidom 2:0, oba zadetka so dosegli na povratni tekmi v gosteh, so napredovali vijoličasti.  

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.