Šport > Nogomet
397 ogledov

Klub, ki je zaigral tudi proti Mariboru, podkupoval tekmece in sodnike

Šahtar Soligorsk Profimedia
Velik nogometni škandal.

Beloruski prvoligaš Šahtar Soligorsk, ki je tri od svojih štirih naslovov državnega prvaka osvojil v letih 2020, 2021 in 2022, je poskrbel za velik škandal. Po preiskavi je bilo namreč ugotovljeno, da je v sezoni 2021/22 nameščal tekme in podkupoval nasprotnike.

Šahtar bo za svoje početje moral odšteti 135 tisoč evrov, odvzet mu je bil naslov iz pretekle sezone, v naslednjih dveh pa bo ob 50 točk. V tej sezoni so mu tako odšteli 30 točk, s tem je ostal brez nastopa v Evropi, v naslednji pa mu jih bodo 20. 

Kaznovanih je bilo tudi precej nogometašev, sodnikov in zaposlenih v posameznih klubih. Gre za finančne kazni, pa tudi prepovedi delovanja v nogometu za obdobja od šest mesecev pa do pet let. 

Šahtar je bil sicer na začetku te sezone nasprotnik Maribora v kvalifikacijah za ligo prvakov. S skupnim izidom 2:0, oba zadetka so dosegli na povratni tekmi v gosteh, so napredovali vijoličasti.  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.