Kluba iz Milana sta sezono odprla z zmagama

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Od Slovencev uspešen dan le za Samirja Handanovića.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Milana so z zmago začeli sezono 2022/23, v kateri branijo naslov italijanskega prvaka. Rdeče-črni so na svojem stadionu premagali Udinese s 4:2. Videmčani, pri katerih Jaka Bijol ni dobil priložnosti za igro, Sandi Lovrić pa je igral od 76. minute, so na San Siru hitro vodili, že v drugi minuti je v polno zadel Rodrigo Becao.

Theo Hernandez z bele pike in Ante Rebić sta v 11. in 15. minuti poskrbela za preobrat, toda ob koncu polčasa je Adam Masina znova poravnal izid. Brahim Diaz je takoj po začetku drugega polčasa domače povedel v vodstvo s 3:2, zmago pa je po Diazovi podaji zapečatil Rebić s svojim drugim golom na tekmi v 68. minuti.

Z zmago je sezono začela tudi Atalanta, pri kateri v kadru ni bilo Josipa Iličića, na katerega v Bergamu ne računajo več. La Dea je slavila v Genovi pri Sampdorii z 2:0, Rafael Toloi v 26. in Ademola Lookman v 94. minuti sta bila strelca.

Dvoboji Lecceja z enim glavnih favoritov za naslov Interjem se je končal z izidom 1:2. Milančani, pri katerih je Samir Handanović branil celo tekmo, so povedli v drugi minuti z golom povratnika v Interjev napad Romeluja Lukakuja, v 48. minuti pa je izenačil Assan Ceesay. Ko je kazalo, da bo Lecce prišel do točke, pa je v peti minuti sodniškega dodatka Denzel Dumfries poskrbel za zmago gostov, ki so sicer prevladovali, imeli žogo 70 odstotkov časa v svoji posesti, sprožili pa so tudi precej več strelov.

Monza, katere šef je Silvio Berlusconi, je doma izgubila proti Torinu z 1:2. Novinec pri Torinu Aleksej Mirančuk je zadel v prvem polčasu, Antonio Sanabria pa v drugem. Častni gol za domače je v 94. minuti dosegel Dany Mota.

V nedeljo bo Fiorentina gostila Cremonese, Lazio Bologno, Salernitana Romo, Spezia pa Empoli z Leom Štulcem in Petrom Stojanovićem ter tudi mladim vratarjem Lovrom Štubljarjem. V ponedeljek bodo krog končali Hellas Verona in Napoli ter Juventus in Sassuolo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.