Klubi bodo plačevali za paralizatorje

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski nogometni klubi bodo morali v bodoče del prihodkov od prodaje vstopnic nameniti varnostnikom, ki bodo v skladu z novim zakonom za preprečevanje nasilja na športnih prireditvah lahko uporabljali tudi paralizatorje v prizadevanjih, da pomirijo razgrete strasti navijačev. Zakon so sprejeli v sredo pozno zvečer v italijanskem senatu.
Oglej si celoten članek

Vsi profesionalni klubi v italijanskem prvenstvu bodo imeli po novem obdavčeno prodajo vstopnic med enim in tremi odstotki, kar bo prispevek policiji za varovanje ne le na stadionih, temveč tudi zunaj nogometnih igrišč.

Paralizatorji, znani tudi z imenom elektrošokerji, bodo na voljo policistom v boju proti izgrednikom, te pa bo po novem v primeru nasilnega vedenja doletela triletna prepoved obiska nogometnih tekem po vsej Italiji. Še ostrejše kazni pa nov zakon predvideva za osebe, ki so spoznane za krive sodelovanja pri prirejanju izidov tekem; te lahko doleti tudi do devetletna zaporna kazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.