Šport
25 ogledov

Klubi bodo plačevali za paralizatorje

navijači Roma Napoli Serie A EPA
Italijanski nogometni klubi bodo morali v bodoče del prihodkov od prodaje vstopnic nameniti varnostnikom, ki bodo v skladu z novim zakonom za preprečevanje nasilja na športnih prireditvah lahko uporabljali tudi paralizatorje v prizadevanjih, da pomirijo razgrete strasti navijačev. Zakon so sprejeli v sredo pozno zvečer v italijanskem senatu.

Vsi profesionalni klubi v italijanskem prvenstvu bodo imeli po novem obdavčeno prodajo vstopnic med enim in tremi odstotki, kar bo prispevek policiji za varovanje ne le na stadionih, temveč tudi zunaj nogometnih igrišč.

Paralizatorji, znani tudi z imenom elektrošokerji, bodo na voljo policistom v boju proti izgrednikom, te pa bo po novem v primeru nasilnega vedenja doletela triletna prepoved obiska nogometnih tekem po vsej Italiji. Še ostrejše kazni pa nov zakon predvideva za osebe, ki so spoznane za krive sodelovanja pri prirejanju izidov tekem; te lahko doleti tudi do devetletna zaporna kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.