"Klubi, ki ne bodo igrali, bodo izgubili točke"

Foto: EPA El Clasico, Sergio Ramos
Sankcije ob morebitni neudeležbi.
Oglej si celoten članek

Predsednik španskega nogometnega prvenstva Javier Tebas je opozoril klube, da bodo morali kljub pandemiji novega koronavirusa odigrati prvenstvene tekme, ko bodo oblasti v državi to dovolile, sicer bodo sledile sankcije. "Proti klubom, ki ne bodo igrali, bo Španska nogometna zveza izvedla disciplinski postopek in jim vzela tri točke, ker se igralci niso pojavili na zelenici," so zapisali v časopisu Sport, ki ga povzema dpa.

Tebas je med drugim dejal, da španskega prvenstva ne bodo odpovedali, saj bi s tem la liga izgubila milijardo evrov. Tekme brez gledalcev pa bi klube stale do 350 milijonov evrov, kar je bolj sprejemljiva žrtev za nogometni ustroj v državi.

Šef la lige je potrdil, da v tem trenutku poteka "vroča debata" glede nadaljevanja prvenstva. Vpletene strani pa se strinjajo zgolj pri točki, ki na stadionih ne bi dovolila prisotnosti gledalcev.

Zadnja prvenstvena tekma v Španiji je bila odigrana 11. marca, doslej pa je v državi na Iberskem polotoku umrlo skoraj 23.000 ljudi. Izredno stanje bo v Španiji trajalo vsaj do 9. maja, šport na prostem pa je prepovedan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.