Klubi obsodili zdravnikovo "laž"

Foto: EPA
Foto: EPA
Predstavniki angleških nogometnih klubov Arsenala, Chelseaja in vodilnega moštva v Premier League Leicester Cityja so nemudoma najostreje zavrnili po njihovem mnenju povsem neutemeljene in "lažne" obtožbe o njihovih nogometaših, ki naj bi redno uporabljali v športu prepovedana sredstva.
Oglej si celoten članek

Britanski zdravnik Mark Bonar je v današnji izdaji časnika Sunday Times, ko je bil naskrivaj posnet, priznal doping v britanskem športu. Med 150 športnimi zvezdniki naj bi bilo tudi veliko število nogometašev elitnega angleškega nogometnega prvenstva, Premier League.

Osemintridesetletni zdravnik iz Londona, ki slovi kot doktor pomlajevanja, je razkril, da ima vrsto "skritih strank", med katerimi so tudi nogometaši Arsenala, Chelseaja in Leicester Cityja. Časnik je sicer dodal, da drugih virov informacij v zvezi s tem nima, imen kršiteljev pa ne razkriva.

"Nogometni klub Leicester City je z velikim razočaranjem sprejel odločitev The Sunday Times, da objavi neutemeljene obtožbe, ki se nanašajo na igralce klubov, vključno z našim, za katere pa ne poseduje nikakršnih dokazov, s katerimi bi te obtožbe podkrepil," so se odzvali pri Leicestru ter ob tem poudarili, da "v klubu sledijo zelo striktnim in temeljitim protidopinškim pravilom, s katerim želimo zagotoviti popolno spoštovanje pravil pri vseh igralcih".

Ogorčenje v Londonu

The Sunday Times je ob tem tudi omenil Roba Brindeda, nekdanjega kondicijskega trenerja pri Chelseaju, ki naj bi sodeloval z Bonarjem, a je Brinded že zavrnil omenjene trditve. Odzvali so se tudi pri aktualnih prvakih angleškega prvenstva:

"Trditve The Sunday Timesa, ki se nanašajo na nas, so lažne in v celoti brez kakršne koli podlage. Nogometni klub Chelsea nikoli ni koristil uslug dr. Bonarja, prav tako ne posedujemo nobenih podatkov ali vedenja, da je katerikoli od naših nogometašev uporabljal njegove storitve ali da je bil pri njem na zdravljenju. Pri tem bi še radi opozorili, da obravnavamo vprašanje, povezano s prepovedanimi sredstvi za povečanje vzdržljivosti v športu, zelo resno in v celoti upoštevamo protidopinška pravila in ureditev. Nogometaši Chelseaja so redno in striktno podvrženi testom s strani pristojnih institucij."

Z ogorčenjem so se odzvali pri Arsenalu: "Objava teh lažnih trditev, ki so brez vsakršne podlage, nas zelo žalosti. Naš pristop pri obravnavi te zadeve je skrajno resen in vsi naši igralci se dobro zavedajo posledic, ki jih čakajo, če ne upoštevajo pravil. Strogo se držimo vseh smernic, ki jih je postavila Svetovna protidopinška agencija, člani naše prve ekipe pa vsako nogometno sezono sodelujejo v približno 50 naključnih testiranj na prepovedana poživila. Do zdaj nihče od naših igralcev ni padel na tem testu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.