Klubi soglasno potrdili nastop Bolzana

Foto: EPA
Foto: EPA
Klubi razširjene avstrijske lige Ebel so soglasno potrdili nastop italijanskega Bolzana v naslednji sezoni.
Oglej si celoten članek

Kot se je najavljalo že konec tedna, je italijanski Bolzano 12. član razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva v sezoni 2013/14. Vodstvo lige Ebel je danes potrdilo, da je prav vseh 11 sodelujočih ekip po pričakovanjih podprlo sodelovanje italijanske ekipe v ligi.

Ekipa z Južne Tirolske je že v petek izdala garancije za izpolnitev vseh pogojev za nastopanje v ligi. Formalno je Bolzano potreboval še dvotretjinsko podporo sodelujočih klubov oziroma 8 od skupno 11 glasov.

Sodelovanje za italijanski klub pa ne bo povsem novo, saj so italijanska moštva pred 15 leti že igrala v takratni alpski ligi s slovenskimi in avstrijskimi, nazadnje v sezoni 1998/99. Bolzano se je takrat od lige poslovil z drugim mestom, seveda pa bo v novi ligi Ebel klub nastopil prvič.

Število sodelujočih držav v ligi bi se tako vnovič razširilo na pet. Ob osmih avstrijskih klubih v ligi ostajajo ljubljanska Olimpija, češki Znojmo in madžarska Sapa Fehérvár, v primerjavi z lani pa manjka zagrebški Medveščak, ki bo nastopal v ruski ligi KHL.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.