Šport
13 ogledov

Klubi soglasno potrdili nastop Bolzana

liga ebel telemach olimpija EPA
Klubi razširjene avstrijske lige Ebel so soglasno potrdili nastop italijanskega Bolzana v naslednji sezoni.

Kot se je najavljalo že konec tedna, je italijanski Bolzano 12. član razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva v sezoni 2013/14. Vodstvo lige Ebel je danes potrdilo, da je prav vseh 11 sodelujočih ekip po pričakovanjih podprlo sodelovanje italijanske ekipe v ligi.

Ekipa z Južne Tirolske je že v petek izdala garancije za izpolnitev vseh pogojev za nastopanje v ligi. Formalno je Bolzano potreboval še dvotretjinsko podporo sodelujočih klubov oziroma 8 od skupno 11 glasov.

Sodelovanje za italijanski klub pa ne bo povsem novo, saj so italijanska moštva pred 15 leti že igrala v takratni alpski ligi s slovenskimi in avstrijskimi, nazadnje v sezoni 1998/99. Bolzano se je takrat od lige poslovil z drugim mestom, seveda pa bo v novi ligi Ebel klub nastopil prvič.

Število sodelujočih držav v ligi bi se tako vnovič razširilo na pet. Ob osmih avstrijskih klubih v ligi ostajajo ljubljanska Olimpija, češki Znojmo in madžarska Sapa Fehérvár, v primerjavi z lani pa manjka zagrebški Medveščak, ki bo nastopal v ruski ligi KHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.