Šport
14 ogledov

Liga Ebel še na zahod: Bolzano bo 12. član

Telemach Olimpija Medveščak liga Ebel Bežigrad stadion Ice Fever Mušič Ograjenše Anže Petkovšek
Italijanski Bolzano bo v sezoni 2013/14 bržkone 12. ekipa razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva.

V klubu so v petek potrdili željo po sodelovanju in vodstvu lige Ebel izročili vse potrebne garancije za sodelovanje v tekmovanju, kar so potrdili tudi na sedežu tekmovanja. Za nastop italijanski klub zdaj potrebuje le še soglasje ostalih sodelujočih ekip.

Za sodelovanje Bolzano med klubi zdaj potrebuje dvotretjinsko večino oziroma osem glasov od 11 sodelujočih ekip, kar je zelo verjetno. Bržkone bo ekipa z Južne Tirolske ustrezne glasove zbrala že v ponedeljek do 12. ure, poroča avstrijska agencija Apa.

Spet pet držav

Število sodelujočih držav v ligi bi se tako vnovič razširilo na pet. Ob osmih avstrijskih klubih v ligi ostajajo ljubljanska Olimpija, češki Znojmo in madžarska Sapa Fehervar, v primerjavi z lanskim letom pa manjka zagrebški Medveščak, ki bo nastopal v ruski ligi KHL.

Sodelovanje pa ne bo novo, saj so italijanska moštva pred 15 leti že igrala v takratni alpski ligi s slovenskimi in avstrijskimi, nazadnje v sezoni 1998/99. Bolzano se je takrat od lige poslovil z drugim mestom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.