Klubski kolega Polanca poslan domov zaradi "nenavadnih fizioloških rezultatov"

Foto: Profimedia
Kolumbijski kolesar je že končal letošnjo dirko po Italiji.
Oglej si celoten članek

Kolesarska ekipa UAE Emirates je suspendirala Kolumbijca Juana Sebastiána Molana zaradi "navidezno nenavadnih fizioloških rezultatov", ki so jih zaznali z lastnimi testiranji in opazovanji. Štiriindvajsetletnik je tako že končal letošnjo dirko po Italiji, na kateri v omenjenem moštvu nastopa tudi Slovenec Jan Polanc.

Giro Roglič ostaja v rožnatem, diskvalifikacija zmagovalca, padec konkurentov

Pri UAE Emirates sicer niso želeli potrditi, ali so se nepravilnosti pojavile v krvnem testu ali je primer Molana povezan z biološkim potnim listom, nad katerim bdi Mednarodna kolesarska zveza UCI in v njem beleži krvne vrednosti in beleži doping, pomaga pa tudi pri zaznavanju raznih bolezni, poroča kolesarski portal cyclingnews.

"V skladu z ekipno politiko je Kolumbijec suspendiran in bo prestal nadaljnja testiranja v sodelovanju z Ucijem, na podlagi katerih bomo skušali ugotoviti vzroke teh nenavadnih rezultatov," je v izjavi za javnost zapisala ekipa UAE Emirates in dodala, da do konca testiranj ne bo dajala nobenih novih informacij.

Molano si je mesto v ekipi za Giro priboril z dobrimi rezultati na dirki po Siciliji ter Turčiji. V UAE Emirates se je preselil po treh sezonah v Manzani Postobon.

Po Kaliforniji Pogačar kroji vrh na dirki svetovne serije

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.