Ko dvoletnika vprašaš, kdo je njegov najljubši igralec ...

Foto: Epa Luka Dončić Dirk Nowitzki
Tudi najmlajši že vedo.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je zaradi lažjih težav s kolenom izpustil domači dvoboj s Clevelandom, a naj bi bil v kadru že za naslednjo tekmo Teličkov. Zdravstveno stanje 20-letnika budno spremlja tudi okoli 1000 Slovencev, ki nameravajo konec meseca zapolniti dvorano v Miamiju na dvoboju med Vročico in Dallasom, ko se bosta pomerila Goran Dragić in Dončić.

Slednji je že v prvi sezoni dosegel izjemno popularnost v ligi NBA. Ljubitelji košarke so mu tako namenili celo več kot štiri milijone glasov za tekmo All-Stars, na Zahodu je imel več glasov le LeBron James, a Slovenec po oddaji glasov s strani košarkarjev in medijev ter izboru trenerjev kasneje ni zaigral na tekmi vseh zvezd. 

NBA Dončić le s strani spremljal dogajanje

Kljub nenastopu med elito, je Dončić že eden najprepoznavnejših obrazov lige. Prepoznajo ga tudi najmlajši. "Ni še star tri leta, a že ve, kdo sta njegova najljubša igralca," je tako ob posnetku svojega sina zapisal eden izmed navijačev Dallasa. Malček ni imel težav niti z izgovarjanjem Slovenčevega priimka.

Tudi v Dallasu so sicer hitro ugotovili, da lahko okoli Dončića gradijo ekipo, zaradi tega pa se je morala posloviti kar četverica igralcev, ki so skupaj z Ljubljančanom na začetku sezone tvorili prvo peterko teksaške ekipe. Ob prihodu Kristapsa Porzingisa, ob slabih rezultatih v zadnjem času, ki bi lahko Teličkom omogočili, da obdržijo izbor na draftu, ki so ga sicer morali ponuditi Atlanti ob zamenjavi Dončić - Trae Young, ter ob dejstvu, da ima franšiza na voljo dovolj financ za sklenitev pogodbe z enim ali dvema zvezdnikoma, se navijači Dallasa že z veseljem obračajo proti naslednji sezoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.