Ko joče cela država

Foto: Reuters Aron Johannsson Alberto Quintero Panama ZDA CONCACAF Foto: Reuters Terrence Boyd Felipe Baloy Panama ZDA CONCACAF Foto: Reuters Aribal Godoy Panama ZDA CONCACAF Foto: Reuters Kostarika Mehika CONCACAF Foto: Reuters Kostarika Mehika Hernandez CONCACAF
Morda največjo dramo v dosedanjem poteku kvalifikacij za SP 2014 smo videli v Kostariki in Panami. Američani so svojim južnim sosedom prinesli dodatne kvalifikacije.
Oglej si celoten članek

Za zadnje mesto, ki iz Severne in Srednje Amerike še vodi v dodatne kvalifikacije s predstavnico Oceanije Novo Zelandijo, sta se pred poslednjim kolom borili reprezentanci Paname in Mehike. Državici, katere največja znamenitost je sloviti prekop, bi ob porazu Mehike v Kostariki zadostovala domača zmaga nad ZDA, ki so bile že uvrščene na SP.

Mehičani so svoj del "posla" opravili, saj so v Kostariki igrali zelo slabo in tekmo izgubili (2:1). Da to res ni bil dan za "El Tri", dokazuje tudi spodnji posnetek neverjetne zgrešene priložnosti Javierja Hernándeza, ki ga je v "šah-mat" pozicijo spravil Oribe Peralta. Napadalec Manchester Uniteda je zgrešil celo žogo, po nekaj sekundah dosežen gol pa je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. 

Tako je imela Panama stvari povsem v svojih rokah in v Panama Cityju so domači v 83. minuti povedli z 2:1. Celotna država je bila na robu ekstaze, nato pa jo je z izenačujočim golom v 92. minuti Graham Zusi ovil v črno. Američani so minuto kasneje šokiranim domačinom zabili še en gol in natresli sol na bolečo rano.

Klinsmann: "Žalostno tudi za nas"

"To je pravi primer brutalnosti nogometa. Sočustvujemo z ljudmi, sočustvujemo s celo Panamo. Nogomet piše takšne neverjetne zgodbe. Vsi smo občutili neverjetne emocije, ko je Graham zabil gol. Sledila je neverjetna tišina, vsi smo čutili z njimi. To je bil zares žalosten trenutek za vse v Panami in tudi za nas," se je po tekmi skoraj opravičeval ameriški selektor Jürgen Klinsmann.

V Mehiki je bilo vzdušje seveda obratno, po lokalih v prestolnici se je slišal navijaški vzklik: "USA, USA ...". A vsi niso bili tako evforični. Izkušeni branilec Rafa Marquez ni skrival razočaranja nad igro Mehike. "To je žalostna situacija. Sklonil sem glavo od sramu. Zares je ponižujoče uvrstiti se v dodatne kvalifikacije na takšen način," je dejal nekdanji član Barcelone.

 

Kvalifikacije CONCACAF, 10. kolo:

Kostarika : Mehika 2:1 (1:1)
Jamajka : Honduras 2:2 (1:2)
Panama : ZDA 2:3 (1:0)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.