Šport > Nogomet
20 ogledov

Ko joče cela država

Terrence Boyd Felipe Baloy Panama ZDA CONCACAF
1/5
Reuters
Morda največjo dramo v dosedanjem poteku kvalifikacij za SP 2014 smo videli v Kostariki in Panami. Američani so svojim južnim sosedom prinesli dodatne kvalifikacije.

Za zadnje mesto, ki iz Severne in Srednje Amerike še vodi v dodatne kvalifikacije s predstavnico Oceanije Novo Zelandijo, sta se pred poslednjim kolom borili reprezentanci Paname in Mehike. Državici, katere največja znamenitost je sloviti prekop, bi ob porazu Mehike v Kostariki zadostovala domača zmaga nad ZDA, ki so bile že uvrščene na SP.

Mehičani so svoj del "posla" opravili, saj so v Kostariki igrali zelo slabo in tekmo izgubili (2:1). Da to res ni bil dan za "El Tri", dokazuje tudi spodnji posnetek neverjetne zgrešene priložnosti Javierja Hernándeza, ki ga je v "šah-mat" pozicijo spravil Oribe Peralta. Napadalec Manchester Uniteda je zgrešil celo žogo, po nekaj sekundah dosežen gol pa je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. 

Tako je imela Panama stvari povsem v svojih rokah in v Panama Cityju so domači v 83. minuti povedli z 2:1. Celotna država je bila na robu ekstaze, nato pa jo je z izenačujočim golom v 92. minuti Graham Zusi ovil v črno. Američani so minuto kasneje šokiranim domačinom zabili še en gol in natresli sol na bolečo rano.

Klinsmann: "Žalostno tudi za nas"

"To je pravi primer brutalnosti nogometa. Sočustvujemo z ljudmi, sočustvujemo s celo Panamo. Nogomet piše takšne neverjetne zgodbe. Vsi smo občutili neverjetne emocije, ko je Graham zabil gol. Sledila je neverjetna tišina, vsi smo čutili z njimi. To je bil zares žalosten trenutek za vse v Panami in tudi za nas," se je po tekmi skoraj opravičeval ameriški selektor Jürgen Klinsmann.

V Mehiki je bilo vzdušje seveda obratno, po lokalih v prestolnici se je slišal navijaški vzklik: "USA, USA ...". A vsi niso bili tako evforični. Izkušeni branilec Rafa Marquez ni skrival razočaranja nad igro Mehike. "To je žalostna situacija. Sklonil sem glavo od sramu. Zares je ponižujoče uvrstiti se v dodatne kvalifikacije na takšen način," je dejal nekdanji član Barcelone.

 

Kvalifikacije CONCACAF, 10. kolo:

Kostarika : Mehika 2:1 (1:1)
Jamajka : Honduras 2:2 (1:2)
Panama : ZDA 2:3 (1:0)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice