Šport > Nogomet
20 ogledov

50 tisoč Sarajevčanov v dežju pričakalo zmaje

Litva Bosna in Hercegovina kvalifikacije za SP 2014 EPA
Več kot 50 tisoč ljudi je v Sarajevu pričakalo nogometno reprezentanco BiH, ki si je po zmagi v Litvi (0:1) prvič v zgodovini zagotovila nastop na velikem tekmovanju.

Izbranci Safeta Sušića so v skupini G zasedli prvo mesto pred drugo Grčijo in si s tem priborili nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji prihodnje leto.

Na ulicah Sarajeva in drugih bosanskih mest je vladalo veliko slavje, ki je trajalo do zgodnjih jutranjih ur. Po novinarski konferenci v sarajevski zračni luki so nogometaši z avtobusom prišli do spomenika Vječna vatra, kjer so jih pričakali navdušeni navijači.

Pokalo tudi v Ljubljani

"Krivica bi bila, če se ne bi uvrstili v Brazilijo, saj smo skozi kvalifikacije igrali odlično, dosegli pa kar 30 golov. Štiri leta skupaj delamo, gradimo pravo ekipo in vzdušje, zato smo bili najbrž nagrajeni," je dejal selektor Sušić, kapetan ekipe Emir Spahić pa je dodal: "Hvala vsem, ki so nas spodbujali, hvala pa tudi tistim, ki so bili proti nam. Fantje smo si SP zaslužili, zaslužili smo si še mnogo več. Gremo se veselit."

Slavje je bilo zaznati tudi v drugih bosanskih in evropskih mestih, kjer živijo Bosanci. Tako je bilo glasno tudi v središču Ljubljane in v soseskah z bosanskimi prebivalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.