Ko popustijo zavore

Foto: Epa
Foto: Epa
V Salzburgu in Beogradu je bilo v sredo zvečer zelo pestro.
Oglej si celoten članek

V sredo zvečer si je Crvena zvezda z remijem (2:2) v Salzburgu priigrala nastop v skupinskem delu Lige prvakov, potem ko se je prva tekma pred tednom dni končala brez zadetkov.

Beograjčani so si igranje v glavnem delu elitnega evropskega tekmovanja zagotovili prvič po sezoni 1991/92, čustva so bila temu primerno sila razburkana.

Za nameček je bilo srečanje prava drama. Avstrijci so nadzorovali potek tekme, si priigrali prednost 2:0, nato pa so gostje v vsega minuti zabili dvakrat in se veselili napredovanja.

Liga prvakov Slovenca ostala na pragu raja

Zvezdo je v Mozartovem mestu spremljalo okrog 9.000 navijačev, medtem ko so bile na prvem srečanju zaradi Uefine kazni tribune prazne. Že po drugem zadetku Beograjčanov je v enem od sektorjev gostujočih privržencev nastal kaos in nekateri so podrli ograjo in padli s tribune, k sreči brez resnih posledic.

Prava norišnica pa je sledila po zadnjem sodniškem žvižgu. Ko je bil dan znak za konec tekme, se je začelo nepopisno slavje. Klop Zvezde je v polnem šprintu stekla na zelenico, njenemu zgledu so sledili tudi številni navijači. Slačili so igralce, da bi si zagotovili dragocen spomin in skupaj z nogometaši praznovali ob zgodovinskem uspehu.

Veseljačenje se je nato preselilo na salzburške ulice, pokalo pa je tudi v Beogradu, kjer se je na Trgu republike zbrala množica pristašev rdeče-belih. 

Nogometaši Crvene zvezde so le dan po zgodovinski uvrstitvi v Ligo prvakov dobili še eno odlično novico. Evropska nogometna zveza (Uefa) je beograjskemu klubu prepolovila kazen dveh tekem brez prisotnosti gledalcev, tako da bodo imeli rdeče-beli že na prvi tekmi najmočnejšega klubskega tekmovanja pomoč navijačev.

Žreb za skupinski del Lige prvakov se bo odvil v četrtek ob 18. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:23 30. Avgust 2018.

    Google je plačal vsako uro dela na spletu od 150 do 250 evrov. Prejel sem prvi mesec 23795 € in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.