Šport > Nogomet
385 ogledov

Slovenca ostala na pragu raja

Petar Stojanović Miralem Sulejmani Dinamo Zagreb Young Boys Epa Petar Stojanović (levo) bo z zagrebškim Dinamom igral v Ligi Evropa.
V torek so bile v Zagrebu, Kijevu in Atenah odigrane povratne tekme play-offa za Ligo prvakov.

Dinamo Zagreb je na prvi tekmi proti Young Boys v Bernu iztržil ugoden izid 1:1, doma pa je izgubil (1:2) in se poslovil od Lige prvakov. Petar Stojanović je vso tekmo igral za domače, v letošnji sezoni pa se bo moral zadovoljiti z igranjem v Ligi Evropa. Young Boys bodo sploh prvič igrali v skupinskem delu elitnega klubskega tekmovanja.

V prvem polčasu so bili hrvaški prvaki boljši. Povedli so že v sedmi minuti, po domiselni akciji je z močnim strelom mrežo zatresel Izet Hajrović. Dinamo je bil vseskozi malce aktivnejši, toda nekaj minut sredi drugega polčasa je obračun obrnilo na glavo. V 64. minuti je nizozemski sodnik Björn Kuipers pokazal na sumljivo enajstmetrovko, izkoristil jo je izkušeni Guillaume Hoarau. Takoj po izenačenju so imeli domači na voljo prekinitev, po kateri je eden od Švicarjev pred svojim golom igral z roko. Sodnik se ni oglasil in gostje so krenili v protinapad, iztržili kot, po slednjem pa se je na pravem mestu znašel izkušeni Hoarau in zabil še drugič ter tako svojo ekipo popeljal na prag raja.

Zagrebčani se niso predali in so skušali doseči odrešilna zadetka. Aktivni Hajrović je s prostega strela stresel prečko, ostale napade in predložke pa je zaustavila švicarska obramba ali pa nezbranost domačih napadalcev.

Aleksander Čeferin VAR na čakanju Šport Čeferin o Zahoviću: "Klasičen primitiven izpad"

Verbič v Kijevu ostal praznih rok

Benjamin Verbič Dinamo Kijev Ajax | Avtor: Epa Epa

Z Ligo Evropa se bo moral zadovoljiti tudi Benjamin Verbič. Njegov Dinamo Kijev je doma namreč remiziral z amsterdamskim Ajaxom (0:0) in tako ni uspel nadoknaditi zaostanka 3:1 s prvega srečanja.

Nizozemci so bili kljub prednosti tudi na povratni tekmi boljši in konkretnejši. Ukrajincem niso dopustili izdelanih priložnosti, sami pa so jih zapravili kar nekaj. V 14. minuti je Dušan Tadić po dosojeni enajstmetrovki Damirja Skomine celo zapravil najstrožjo kazen, v nadaljevanju pa se je tresel tudi okvir domačih vrat.

NK Olimpija - FC Spartak Trnava Manjkajo napadalci Šport Pri Olimpiji verjamejo v preobrat

AEK vzdržal nalete Madžarov

AEK Atene | Avtor: Epa Epa

Napeto je bilo v Atenah, kjer je AEK branil prednost 1:2 z gostovanja pri madžarskem prvaku MOL Vidi, ki ga s klopi vodi nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić. Grki so doma iztržili remi (1:1) in razveselili številčne navijače. 

Prvi polčas je minil brez zadetkov, na začetku drugega pa so domači povedli, potem ko je enajstmetrovko realiziral Petros Mantalos. Madžari so se vrnili v igro po prefinjenem strelu Loïca Négoja sredi nadaljevanja, v 81. minuti pa jim je dodatne upe vzbudil rdeči karton domačega branilca Hélderja Lopesa. Toda AEK je vzdržal nalete gostov in se po 12 letih uvrstil v skupinski del Lige prvakov.

V sredo bodo na sporedu še tri povratne tekme play-offa. Crvena zvezda bo po domačem remiju 0:0 iskala napredovanje v Salzburgu, solunski PAOK bo skušal dokončati presenečenje po remiju 1:1 v Lizboni in izločiti Benfico, PSV Eindhoven pa bo po gostujoči zmagi z 2:3 v vlogi izrazitega favorita proti moštvu BATE Borisov.

Play-off za Ligo prvakov, povratne tekme:

Dinamo Zagreb - YOUNG BOYS 1:2 (1:0)  /1:1/
Hajrović 7.; Hoarau 64./11m, 66.

Dinamo Kijev - AJAX AMSTERDAM 0:0 (0:0)  /1:3/

AEK ATENE - MOL Vidi 1:1 (0:0)  /2:1/
Mantalos 48./11m; Négo 57.
RK: Lopes (AEK) 81.

Sreda:
PAOK Solun - Benfica  /1:1/
PSV Eindhoven - BATE Borisov  /3:2/
Salzburg - Crvena zvezda  /0:0/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v skupinski del

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.