Šport > Nogomet
155 ogledov

Verbič znova trese mrežo

Verbič Reševalni pas/Twitter
Slovenski nogometaš se je znova znašel med strelci.

Benjamin Verbič nadaljuje z odlično formo. Je eden izmed nosilcev igre Kijevskega Dinama, obenem pa glavni junak kvalifikacijskega dvoboja za Ligo prvakov proti praški Slavii.

Verbič je odlično odigral že prvo tekmo v Pragi, kjer je svojo dobro igro kronal z zadetkom v 82. minuti za vodstvo gostov z 1:0. Toda Slavia se je (zasluženo) uspela rešiti poraza v 95. minuti, ko je Josef Husbauer izkoristil enajstmetrovko. Razmerje strelov je bila kar 23:8 za Čehe.

Dinamo je pred povratnim srečanjem veljal za favorita, svojo vlogo pa je tudi potrdil prav preko Verbiča, ki je v 11. minuti ponovno premagal češkega vratarja Kolarja. Usodo Čehov je v 72. minuti zapečatil Artem Besiedin.

Verbič si je z Dinamom tako že zagotovil nastopanje v skupinskem delu evropskih tekmovanj. V play-offu za Ligo prvakov jih sicer čaka zelo kvaliteten nasprotnik, nizozemski Ajax, ki je s skupnim rezultatom 5:2 izločil belgijski Standard Liege. V primeru poraza se bo klub na tej točki avtomatsko uvrstil v skupinski del Evropske lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.