Šport > Nogomet
11061 ogledov

Čeferin o Zahoviću: "Klasičen primitiven izpad"

Aleksander Čeferin Aleksandru Čeferinu se obeta še en mandat na Uefinem predsedniškem mestu.
Predsednik Evropske nogometne zveze je v pogovoru za slovenski časnik komentiral aktualno dogajanje.

Aleksander Čeferin je odločno krenil po drugi mandat na čelu Uefe, trenutni se mu izteče v začetku prihodnjega leta. Kot zaenkrat kaže, Slovenec sploh ne bo imel protikandidata. "Dvomim, da ga bom imel. Vsaj tri zveze morajo nekoga predlagati za predsednika in ni videti, da bi se to lahko zgodilo," je Čeferin dejal v pogovoru dejal za EkipoSN. Nekdanjega predsednika NZS so za ponovno izvolitev že podprle zveze Slovenije, Švedske, Norveške, Finske, Danske, Italije, Islandije, Ferskih otokov, Francije in Nemčije.

aleksander čeferin Povezal Evropo Šport Čeferin si večjega priznanja ne bi mogel želeti

Nekaj besed je Čeferin namenil tudi nedavnemu poročanju, da se bo že v letošnji sezoni, od četrtfinala naprej, na srečanjih Lige prvakov uporabljal video sodnik oziroma VAR.

"Ne vem, kje je novinar, ki je to spravil v javnost, to sploh prebral oziroma slišal. Na to temo se namreč nismo še nič odločali. In mene VAR seveda še ni v celoti prepričal. Po mojem mnenju je zelo nejasen. A hkrati se zavedam, da ni več vrnitve. Ne vemo, ali sodnik mora pogledati videoposnetek ali ne. Kdo odloča? Tisti, ki je zgoraj, ali tisti, ki je na igrišču. (...) Kaj storiti, če denimo stranski sodnik označi prepovedan položaj in glavni ustavi igro, potem pa posnetek pokaže, da ni bilo prepovedanega položaja? Veliko je nejasnosti, hkrati pa vemo, da ga bomo prej ali slej morali vpeljati," je o pereči temi dejal priznani odvetnik.

VAR video tehnologija analiza asistent VAR Šport Mundial Čeferinovo Uefo prisilil k razmisleku

Predsednik Uefe je odgovarjal tudi na vprašanja, povezana z afero, v katero je bil vpleten športni direktor Maribora Zlatko Zahović. Tega je NZS do septembra suspendirala zaradi besednega obračunavanja z novinarjem Ekipe SN Dejanom Mitrovićem. "Kolikor sem lahko prebral v medijih, je šlo za klasičen primitiven izpad, kakršnega si nekdo na takšnem položaju ne bi smel dovoliti, podrobneje pa tega ne bi želel komentirati," se je odzval Čeferin, ki je prepričan, da "ta izpad v nobenem pogledu ni bil v korist slovenskemu nogometu. Prej nasprotno."

Obenem pa je Čeferin poudaril, da Maribor deluje odlično in da Slovenijo zgledno zastopa na mednarodnem prizorišču. "V Evropi številne fascinira, kako lahko Maribor s tako nizkim proračunom opravlja tako kakovostno delo. Seveda to ni delo enega človeka, pač pa celotnega kluba," je pojasnil predsednik Uefe in malce podrezal tudi v Olimpijo. "Glede Olimpije ne morem komentirati, ali so tukaj težava menedžerji ali ne. Mi je pa po svoje žal ene takšne konfuzne situacije, ker gre za res velik slovenski klub. In ker slovenski nogomet potrebuje Olimpijo in Maribor. Brez enega od teh klubov slovenski nogomet ogromno izgubi. Prav tako oba kluba potrebujeta drug drugega," je za EkipoSN še dejal Čeferin.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice