Šport > Nogomet
198 ogledov

Pri Olimpiji verjamejo v preobrat

NK Olimpija - FC Spartak Trnava Anže Petkovšek
Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo v četrtek ob 20.30 v Trnavi igrali povratno tekmo 4. kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti Spartaku.

Spartak Trnava ima s prve tekme v Ljubljani lepo prednost z 2:0, kljub temu pa Ljubljančani pravijo, da še niso rekli zadnje in bodo poskušali na Slovaškem dvoboj prevesiti v svojo korist. Na prvi tekmi je Olimpijo še vodil Aleksandar Linta, ki pa so ga medtem odpustili, začasno je ekipo prevzel Safet Hadžić, ki je pred današnjim odhodom v Trnavo dejal, da bo težko, ampak da bodo naredili vse za izid, ki vodi v skupinski del evropske lige.

Zmaji sicer imajo lepo popotnico pred Slovaško po zmagi v domačem prvenstvu proti Domžalam. Tam je bil junak tekme srednji napadalec Andres Vombergar, ki pa ga tako kot še nekaterih drugih (tudi novinca Jucieja Lupete) ne bo zraven, saj ga niso registrirali za 4. krog.

"To je težava, da nimam srednjih napadalcev, tu ni le Vombergar, takšni so štirje napadalci, a jih ni v ekipi za Spartak. Prej sem imel načrte A, B in C, zdaj pa bo praktično le en napadalec. A če bo energija prava, lahko vseeno dobimo tekmo," pravi Hadžić. "Ne morem veliko eksperimentirati, v igro bom dal igralce, ki so bili že doslej največ v procesu," pojasnjuje začasni trener zmajev.

Ta poudarja, da so igralci vendarle že dovolj dolgo skupaj. "Veliko trenerjev se je zamenjalo, sistemov tudi, ampak to ni težava. Težava je v glavah. Pozitivna stvar je, da so zmagali v Domžalah, tako da se ta pozitivnost dviga. Sami igralci se zavedajo, da je tekma zelo pomembna. Naredil bom vse, da jih še dodatno motiviram ter pripravim. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," meni Hadžić.

Glede samega Spartaka je dejal, da si ga je že ogledal, da pa bo analiziral še domači evropski tekmi Spartaka proti Legii in Crveni zvezdi. "Mogoče smo tekmeca na prvi tekmi prelahkotno vzeli, tudi vi novinarji, češ da se jih da premagati. Da se jih, ampak sploh doma so čvrsti. Če so Legio in Crveno zvezdo nevtralizirali, potem niso slabi," pravi Hadžić.

NK Olimpija - FC Spartak Trnava | Avtor: Anže Petkovšek Kvalifikacije za evropsko ligo med NK Olimpija in FC Spartak Trnava. Anže Petkovšek


"Ob tem so oni na naši prvi medsebojni tekmi od 29. minute igrali z igralcem manj, zato smo imeli toliko priložnosti. Na Slovaškem bo tekma vsekakor čvrsta. Moramo pa se obnašati tako kot oni. So izredno umazana ekipa, provokativna. Ne smemo nasesti na njihove 'fore', ampak to ignorirati in se osredotočiti na tista področja, kjer imajo težave," pa je o tekmecu povedal strateg Olimpije.

Ta priznava, da je Olimpija tehnično močnejša ekipa, "ampak oni so izredno racionalno in disciplinirano moštvo, ki igra na rezultat, poskuša izkoristiti vse napake tekmeca, da pridejo do želenega izida". Tudi na prvi tekmi so zmagali po enajstmetrovki in avtogolu Branka Ilića.

Vzdušje na stadionu Antona Malatinskega bo vroče, saj je po napovedih tekma že zdavnaj razprodana, tako da bo na tribunah skoraj 20.000 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.