Šport > Nogomet
2254 ogledov

Zapravljive Olimpije ni rešila niti terenska premoč

NK Olimpija - FC Spartak Trnava
1/5
Anže Petkovšek Kvalifikacije za evropsko ligo med NK Olimpija in FC Spartak Trnava.
Slovenski prvak se je znašel v težkem položaju.

Olimpija je na prvi tekmi odločilnega kroga kvalifikacij za uvrstitev v skupinske del lige evropa doma izgubila proti Spartaku iz Trnave (0:2). Zmaji so od 29. minute imeli igralca več, vendar gostujočega vratarja niso uspeli premagati.

Za Slovake sta zadela Marek Bakoš v 23. minuti z bele točke in Branko Ilić, ki je v 35. minuti dosegel avtogol. Povratna tekma bo prihodnji četrtek na Slovaškem.

Stožice Olimpija Šport Bivši kapetan Slovenije: To manjka Olimpiji in takšno tekmo pričakujem danes

Zeleno-beli so stežka in z optimizmom čakali dvoboj s Spartakom. A za razliko od Olimpije je slednji dosegel svoje in se v domovino vrača z zajetno prednostjo pred povratno tekmo.

Olimpija, ki je igrala brez poškodovanega Arisa Zarifovića, je bila sicer praktično celo tekmo boljši tekmec, toda igralci, zadolženi za ogrožanje tekmečevih vrat, niso bili razpoloženi. Tekmo sta tako odločila enajstmetrovka in avtogol, kar za povratno tekmo pomeni velike težave za slovenske državne prvake.

Olimpija je bila v prvem polčasu boljši tekmec v polju, a na glavni odmor odšla z zaostankom kar dveh zadetkov. Prvega ji je v 23. minuti zabil Marek Bakoš. Ta je unovčil najstrožjo kazen, ki jo je priigral Martin Toth.

Za drugi slovaški zadetek so v 35. minuti poskrbeli kar Ljubljančani sami, saj je po podaji z desne strani Branko Ilić nespretno posredoval in v padcu kar z roko premagal lastnega vratarja Aljaža Ivačiča.

Sicer pa Spartak Olimpiji razen terenske premoči ni pustil prav veliko priložnosti (oziroma si jih Olimpija ni znala pripraviti), še največkrat je poskusil Rok Kronaveter s prostih strelov, v deseti in 34. minuti je bil le malce premalo natančen.

Takrat pa so imeli gostitelji že igralca več, saj je v 29. minuti dobil rdeči karton Ivan Hladik, potem ko je kot zadnji mož obrambe nepravilno zaustavil Abassa Issaha.

V uvodu drugega polčasa se je nadaljevala slika iz prvega polčasa. Številčno močnejša Olimpija je imela pobudo, Slovaki pa so se z lepo prednostjo in igralcem manj osredotočili na strnjeno branjenje.

Aleksandar Linta je pol ure pred koncem ekipo osvežil s Kingsleyjem Boatengom in Asmirjem Suljićem, Olimpija pa je kmalu zatem prišla do ugodnega položaja za strel, z roba kazenskega prostora je meril Dino Štiglec, a žogo tudi on poslal mimo vrat.

Ljubljančani so še naprej pritiskali, poskušali s podajami v kazenski prostor, a česa več kot nekaj udarcev iz kota niso izvlekli. V 72. minuti je malce zunaj kazenskega prostora streljal znova Kronaveter, a takrat preveč po sredini, da bi lahko ukanil Martina Chudyja.

V 75. minuti je malce z desne sprožil Stefan Savić, a prešibko, dobro minuto pozneje pa je imel Boateng dve lepi priložnosti, najprej je prišel sam pred vratarja, a je bil ta uspešnejši, nato pa je poskusil še s "škarjicami", ki pa se mu niso posrečile.

V 81. minuti je znova prišel pred vratarja Boateng, a tudi takrat mu ga ni uspelo premagati. V 89. minuti je s prostega strela z dobrih 20 metrov poskusil še Goran Brkić, toda tudi on je žogo poslal mimo vrat.

Že v 90. minuti je Boateng poskusil še z glavo po kotu z desne strani, a znova neuspešno, tako kot tudi Brkić s strelom od daleč v sodniškem dodatku. Tik pred koncem pa so imeli gosti celo priložnost za 3:0, a je bil v obrambi priseben Vitaljis Maksimenko in blokiral strel.

"Razočaranje je veliko glede na to, da smo bili boljši nasprotnik. Ne vem, kaj je narobe. Dobivamo poceni zadetke. Enajstmetrovke ni bilo, potem še avtogol. V drugem polčasu smo imeli 100-odstotne priložnost, a ne dosežemo gola. Ne vem, komu smo se zamerili. Ne bomo obupali. Na Slovaškem bomo poskusili obrniti rezultat. Mislim, da smo bili boljša ekipa."

Rok Kronaveter za RTV Slovenijo

liga evropa Donosen posel Šport Slovenski klubi pospravili lepe denarce

Liga Evropa, kvalifikacije, play-off, 1. tekma:

Olimpija - Spartak Trnava 0:2 (2:0)
Bakoš 23./11m, Ilić 35./ag
RK: Martin Toth/29.

Komentarjev 6
  • kana 09:42 24.avgust 2018.

    ni slovenskih sodnikov, mogoče še ena izključitev, potem bi verjetno dali en gol, o komentiranju tekme pa je brez veze govoriti.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 07:34 24.avgust 2018.

    Olimpija je sramota za slovenski nogomet,brezglavo tekanje po igrišču,žoge sploh vodit ne znajo itd

  • vladek 06:40 24.avgust 2018.

    dokler ne bodo spet Slovenci prejeli v roke Olimpijo bo takšno sranje

Sorodne novice