Šport > Nogomet
1019 ogledov

Na stadion niso smeli, zato so se utaborili pred njim

crvena zvezda navijači Reševalni pas/Twitter
V torek so bile na sporedu prve tri uvodne tekme zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

PSV Eindhoven je na gostovanju pri Bate Borisovu prišel do pomembne zmage s 3:2, Benfica in Paok sta se razšla z 1:1, na tekmi med Crveno zvezdo in Salzburgom pa ni bilo ne gledalcev ne zadetkov.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je namreč prvaka Srbije zaradi neprimernega obnašanja navijačev kaznovala z igranjem dveh domačih tekem brez prisotnosti publike.

Na stadionu Marakana oziroma po novem stadionu Rajka Mitića so bili tako le novinarji in predstavniki obeh moštev, Crvena zvezda pa je vseeno imela glasno spodbudo. Ta ni prihajala s tribun, temveč so se navijači zbrali pred stadionom in svoje ljubljence vseh devetdeset minut podpirali z navijanjem in prižiganjem bakel.

Po ocenah srbskih medijev je bilo pred stadionom nekaj tisoč privržencev Crvene zvezde, še precej več pa naj bi jih prišlo naslednji teden v Salzburg na povratno tekmo. Za obe ekipi bo to zgodovinska priložnost za preboj v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje. Avstrijci še nikoli niso igrali v skupinskem delu, Crvena zvezda, ki je bila leta 1991 evropski prvak, a tedaj v drugačnem tekmovalnem formatu, pa je bila temu najbližje 2007, ko jo je na zadnji stopnički izločil škotski Rangers.

Danes ob 21. uri so na sporedu še preostali tri tekme. Ajax bo gostil Dinamo Kijev, madžarski Videoton AEK iz Aten, zagrebški Dinamo pa bo gostoval v Švici pri ekipi Young Boys.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice