Šport > Nogomet
138 ogledov

"Dokazati, da smo kakovostnejša ekipa"

Darko Milanič
Mariborčani optimistično pričakujejo povratni obračun proti Glasgow Rangers.

Nogometaše Maribora v četrtek ob 20.15 v Ljudskem vrtu čaka povratni obračun 3. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa proti Glasgow Rangers. Kljub porazu z 1:3 na prvi tekmi na Škotskem v vijoličastem taboru dan pred drugo polovico dvoboja obljubljajo boj do zadnje minute in ocenjujejo, da imajo lepe možnosti za napredovanje.

Zlatko Zahović Oster odziv Šport Mariborčani na nogah po razkritju Zahovićeve plače

"Kar vidim pri fantih je, da komaj čakajo tekmo. Čaka nas dvoboj s kakovostnim nasprotnikom in želimo si odigrati tekmo brez napak, kombinatorno, agresivno, a pametno, ter doseči zmago, ki bi nas peljala naprej. Pred nami je velik izziv in ni govora o tem, da ne bi bili najboljši, kar se da," je na novinarski konferenci v Mariboru napovedal trener vijoličastih Darko Milanič, ki računa tudi na izdatno podporo s tribun. Ta pravi, da morajo na domačem terenu v Ljudskem vrtu paziti predvsem na lastne napake, saj to nasprotnik na tako visoki ravni kaznuje. "Na zadnji tekmi smo imeli predolgo težave z njihovo agresivnostjo, a smo v prvem delu prikazali veliko kombinatorike, kar nekajkrat smo prišli v nevaren položaj in imeli dobre zaključke. Naše napake so nas pripeljale do tega, da boli."

Milanič pravi, da mora Maribor izkoristiti prostor, ki ga Rangers pušča ob pritisku in prav temu elementu so bili posvečeni zadnji treningi. "Fantje morajo verjeti, da bo prostor, saj smo ga imeli tudi na Škotskem. V Glasgowu so imeli Rangers veliko pomoč s tribune, malo smo pomagali sami, ko smo jim prepustili preveč iniciative in tudi to moramo spremeniti. Nasprotnik je kakovosten, ima hitrost in je nevaren v protinapadih, goji tudi igro, ki je zelo direktna na gol. Mi bomo morali napadati, kar se da tudi tako, da moštvo ni nikoli odprto." Ob tem v domačem taboru najavljajo, da morajo popraviti borbenost v neposrednih medsebojnih dvobojih ena na ena, kar je v Glasgowu manjkalo. "Bili smo preveč popustljivi in nasprotnik je dobil energijo. Jasno je, da si oni želijo duel, zelo agresivni pa so tudi tudi brez žoge," še pravi prvi mož vijoličaste taktike, ki kot eno od prednosti Maribora navaja nevarno igro ob prekinitvah. "A treba bo veliko napadati za kote in prekrške okrog njihovega kazenskega prostora. Nato rabimo izvajalca prostih strelov, ki je odličen. Naše prednosti in pomanjkljivosti moramo kompenzirati v moštvu."

Rangers MB Ibrox Iz tabora MB Šport "On je umazan, treba ga bo nekajkrat udariti"

Igro bodo Štajerci seveda morali prilagoditi tudi postavitvi nasprotnika. "Moramo prebiti njihov prvi blok, če nas bodo visoko napadli, potem imamo vse možnosti in kvaliteto za uspeh, saj znamo dobro odigrati v medprostoru. Če se bodo zaprli in nam stisnili vezne igralce, bomo morali priložnosti iskati preko bokov. Nimajo veliko visokih igralcev, a imajo izredno hitre, zato bomo morali zelo paziti tudi na morebitne protinapade. Potrebna bo zelo raznovrstna igra, a ne vsakega malo, vsakega veliko. Moramo zmagati in za to bomo naredili vse."

"Vemo, kaj nas čaka. Tekma bo zelo težka. Tekmec je zelo močan, a tudi mi smo pripravljeni, da na terenu dokažemo, da smo kakovostnejša ekipa in da tekmo dobimo z dvema goloma razlike. Kot je dejal trener, moramo odigrati tekmo s čim manj napakami v obrambi, v napadu pa moramo skušati biti razigrani kot proti Gorici. V napadu moramo doseči dva gola, pa seveda nobenega dobiti," pa dodaja nogometaš Jasmin Mešanović, ki poudarja, da nogometaši poznajo svoje prednosti in pomanjkljivosti. Dodatno samozavest vijoličastim vliva prva tekma, še dodaja: "Tudi mi smo imeli svoje priložnosti. Dobro smo analizirali njihove slabosti in to bomo skušali izkoristiti. Na vsako tekmo smo skoncentrirani in tudi v Glasgowu smo pokazali, da lahko igramo in si pripravili sedem, osem priložnosti, kar je za nas velik plus. V tekmo moramo iti neobremenjeni in vedeti, da lahko naredimo dober izid."

V klubu opozarjajo tudi navijače, naj pravočasno pridejo na tekmo in jih pozivajo, naj izkoristijo brezplačen mestni avtobusni prevoz po 17. uri za imetnike vstopnic. Policija pa opozarja, da bo na tekmi zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video nadzor.

Maribor Liga Evropa Šport Maribor do gola v gosteh, a pot do povratka bo dolga
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.