Šport > Nogomet
673 ogledov

"Olimpija je res dober nasprotnik"

olimpija liga evropa helsinki Epa
Ljubljančani so z eno nogo že v odločilnem krogu kvalifikacij za ligo evropa.

Olimpija je na tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo evropa na stadionu Stožice, kjer se je zbralo dobrih 4500 gledalcev, premagala finskega prvaka HJK Helsinki (3:0) in si priigrala lepo popotnico za gostovanje na severu Evrope.

olimpija helsinki liga evropa stožice Liga Evropa Šport Olimpija v Helsinke s fantastično popotnico

Pri slovenskemu prvaku se je z dvema goloma izkazal 19-letni ganski napadalec Issah Abass, z bele točke pa se je na začetku drugega polčasa med strelce vpisal še Rok Kronaveter.

Trener Olimpije Aleksandar Linta, ki je vodenje ekipe prevzel po hitrem slovesu srbskega stratega Ilije Stolice, je bil s prikazanim zadovoljen, čeprav se zaveda, da imajo njegovi varovanci še nekaj rezeve.

"Veseli me, da se je tekma tako končala. Veseli me, da smo zmagali, da nismo prejeli gola in da smo igrali dobro. Nismo igrali dobro skozi celotno tekmo, ampak to niti ni mogoče. Čestitam fantom in mislim, da je zmaga povsem zaslužena. Prednost je velika, ampak zadetki menjajo tok tekme. Če hitro prejmeš zadetek, postane napeto. Tako da je daleč od tega, da je vse končano," je povedal Linta.

Gostujoči strateg Mika Lehkosuo je pohvalil igro slovenskega prvaka, pred povratno tekmo pa ne namerava vreči puške v koruzo. "Vedeli smo, da je Olimpija dobro napadalno moštvo, imela je priložnosti, jih nekaj tudi zapravila, ampak tekmec je res dober. Tudi napadalec Abass Issah je bil zelo razpoložen, povzročal nam je precej težav. Njegova igra je bila preveč za nas. Tudi mi smo imeli nekaj priložnosti, ampak nismo bili tako učinkoviti kot Olimpija. Moralo bi biti drugače, ampak ko ne izkoristimo svojih priložnosti, je pač tako. Kar zadeva povratno tekmo, se nikoli ne predajam. Marsikaj se lahko zgodi, mogoče pa bo kak rdeči karton že v deseti minuti. Pač, marsikaj se lahko zgodi," je povedal Lehkosuo.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice