Šport > Nogomet
474 ogledov

"Če bi Bišćan ostal, bi jaz delal proti Olimpiji"

milan mandarić
Predsednik Olimpije Milan Mandarić je nalil čistega vina.

Predsednik slovenskega državnega prvaka Milan Mandarić se je v intervju za STA opredelil do nekaterih perečih tem, ki v zadnjem obdobju obkrožajo njegovo ekipo.

Pred dnevi so se v slovenskih medijih pojavila namigovanja, da se Mandarić poslavlja s položaja in da Olimpijo namerava v bližnji prihodnosti prodati. Predsednik ljubljanskega kluba je te navedbe kategorično zanikal. 

"V poslu je tako, da se moraš najprej pogovoriti o tem, kaj je cilj zainteresiranih, koliko želijo plačati, kakšno bo financiranje. To so osnovne stvari. Za zdaj pa nisem nikogar niti videl," je povedal 79-letnik, ki o slovesu (še) ne razmišlja.

"Mogoče bo to leto, mogoče pet, mogoče tri mesece. Pomembno je to, da ko odidem, ne bo dolgov in bo Olimpija na pravi poti, v vrhu slovenskega nogometa in bo klub v pravih rokah. Odkar sem prišel, se sicer pojavljajo ljudje, ki bi radi kupili Olimpijo, ampak nič konkretnega. Da pa sem se jaz pogovarjal s kom o prodaji Olimpije, to pa ne. Žal mi je, da se javnost obvešča o stvareh, ki ne obstajajo," je povedal.

Olimpijo so v zadnjem času pretresale tudi kadrovske spremembe. Po sila uspešni lanski sezoni, v kateri je moštvo popeljal do dvojne krone, se je z mesta glavnega trenerja moral posloviti Igor Bišćan, njegov naslednik Ilija Stolica pa se je na položaju obdržal zgolj mesec in pol. Zmaje za zdaj vodi pomočnik nekdanjega trenerja Aleksandar Linta, Mandarić pa poudarja, da z imenovanjem novega strokovnjaka ne namerava hiteti.

 "Igor Bišćan je bil discipliniran trener, delaven, a ni videl celotne slike. Če bi ga pustil, bi jaz delal proti Olimpiji, pustil bi jo v smer, ki po mojem ni prava. Igralci našega kluba rabijo trenerja, ki ga bodo spoštovali," je svojo odločitev, s katero se ni strinjal dobršen del navijačev, pojasnil Mandarić, glede imenovanja slovenskega trenerja pa dodal: "Imeli smo Marijana Pušnika, Luko Elsnerja, tudi Safeta Hadžića. Ne vem, težko bo. Če bo prišel tujec, pa si želim, da bi imel vsaj res kakovostnega pomočnika, ki bo Slovenec. Slačilnica rabi močnega trenerja, ki ga poslušajo vsi. Rad bi videl, da bi našli Slovenca za trenerja, toda tudi Marko Nikolić, ki je bil v mojem času pri Olimpiji zame najboljši trener, je bil tujec, ampak so ga vsi spoštovali. Tako da bomo videli."

Komentarjev 1
  • vladek 08:06 10.avgust 2018.

    Biščanova edina greška je bila ker je Hrvat a ti banana pa srbin

Sorodne novice