Šport > Nogomet
163 ogledov

Olimpiji derbi 6. kola

Olimpija
Nogometaši Domžal so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (0:2).

Dvoboj v Domžalah je v dobršni meri zaznamovalo dogajanje okrog Olimpije oziroma njenih trenerjev. Potem ko je predsednik zeleno-belih Milan Mandarić odslovil Aleksandra Linto, je začasno trenersko službo zaupal "dežurnemu gasilcu" Safetu Hadžiću, na tribuni pa je v Mandarićevi družbi že sedel tudi novi strateg Olimpije, Avstrijec Zoran Barišić, ki bo Olimpijo uradno - za tri leta - prevzel 3. septembra.

olimpija ljubljana Imenovanje Šport Znano ime novega trenerja Olimpije

In Barišić je bil bržkone z videnim kar zadovoljen, saj je njegova bodoča ekipa prišla do pomembne zmage pri težkem tekmecu, ki se je v zadnjih dneh okrepil s Slobodanom Vukom, Matejem Podlogarjem in Rubenom Belimo. Kako zadovoljen z videnim pa je bil selektor Slovenije Tomaž Kavčič, pa bo jasno v sredo, ko bo obelodanil seznam za tekmi evropske lige narodov proti Bolgariji in Cipru.

Olimpija je sicer povsem zasluženo prišla do svoje druge zmage v sezoni, saj je bila praktično celo tekmo boljši tekmec, ter se tako približala klubom pri vrhu lestvice, tudi Domžalam, ki so pred njo le še za točko. V domačem taboru so sicer imeli veliko pripomb na sojenje, zaradi tega je predčasno moral z igrišča tudi trener Domžal Simon Rožman.

Ljubljančani so tekmo v Domžalah zelo dobro odprli. Povedli so že v peti minuti. Povratnik v ekipo Andres Vombergar je na desni strani odvzel žogo Dariu Melnjaku, zatem je bil neodločen še Gaber Dobrovoljc, vse to pa je unovčil Rok Kronaveter, ki je sam stekel v kazenski prostor in nekoliko z desne strani žogo z diagonalnim strelom poslal v mrežo za 1:0.

V 22. minuti je imel lepo priložnost za podvojitev prednosti Matic Črnic, ki je bil na desni strani igrišča hitrejši od Ajdina Mulalića, nato takoj žogo poslal proti praznim vratom, a za malo zgrešil cilj. Natančnejši pa je bil Vombergar v 26. minuti, ko je z nogo iz bližine spretno unovčil podajo Issaha Abassa z desne strani.

Domači so sicer nekajkrat prišli v kazenski prostor gostov, še najnevarnejši pa so bili v deseti minuti, ko je novinec oziroma povratnik v domžalsko ekipo Slobodan Vuk s približno enajstih metrov žogo poslal malo čez ljubljanska vrata. V 40. minuti je bil premalo natančen tudi Melnjak z dobrih 20 metrov.

V uvodu drugega polčasa je Olimpija znova zagrozila prek Abassa in Vombergarja, a je ostalo pri 2:0. Blizu novega zadetka so bili Ljubljančani tudi v 66. minuti, ko je z glavo poskusil Branko Ilić, a zadel vratnico.

Domžale:Olimpija | Avtor: Profimedia Profimedia

V 76. minuti je Mulalić posredoval po dveh strelih Vombergarja, deset minut pozneje pa je pri Olimpiji svoj debi doživel nekdanji napadalec Celja Jucie Lupeta, ki je nase takoj opozoril s podajo do Stefana Savića, a je tega blokiral Tilen Klemenčič, nato pa je neuspešno streljal še sam Olimpijin novinec.

V 90. minuti je nekaj upanja Domžalam vzbudil Zeni Husmani, ki je z glavo zadel po podaji Melnjaka z leve strani, a na koncu je zmaga odšla z Ljubljančani.

Domžalčani bodo v 7. krogu v petek gostovali v Celju, Olimpija pa bo dva dni pozneje gostila Rudar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice