"Ko sem dojel, da je konec, sem začel jokati"

Foto: Epa ville larinto
Smučarski skakalec je sprejel težko odločitev.
Oglej si celoten članek

Medtem ko se njegovi rojaki v Kuopiu pripravljajo na prihajajočo sezono pod vodstvom novega trenerja Laurija Hakole, je nesrečni Ville Larinto oznanil konec kariere.

Osemindvajsetletnik je imel v zadnjih letih ogromno težav s poškodbami, kar ga je na koncu prisililo v odločitev, zaradi katere je potočil tudi nekaj solz.

V sezoni 2010/2011 je dosegel svojo edino zmago na tekmah svetovnega pokala in bil dobro na poti, da postane gonilna sila finske reprezentance, nato pa si je v Garmisch-Partenkirchnu strgal kolenske križne vezi.

Foto: Epa ville larinto

"Do takrat je vse potekalo kot po maslu. Bil sem med najboljšimi skakalci na svetu in celo zmagal sem v svetovnem pokalu. Nato se je začelo težko obdobje in nikoli več se nisem vrnil na nivo, kakršnega sem dosegel pred poškodbo," je povedal Larinto.

Kljub obilici zdravstvenih težav je odločitev o koncu kariere sprejel s težkim srcem. "Sanjal sem o tem, da bi se poslovil na vrhu, a to ni bilo mogoče. Zame je to grenak in žalosten trenutek. Ko sem se po pogovoru s trenerjem Andreasom Mitterjem vrnil domov in dojel, kaj se je zgodilo, sem začel jokati. Spoznal sem, da ne morem več početi tega, kar imam rad. Sovražil sem težke trenutke, a večinoma sem res užival," je dodal Finec.

Larinto je nastopil na 95 tekmah svetovnega pokala. Edino zmago je dosegel decembra leta 2010 v Kuopiu. V karieri je zbral pet uvrstitev na zmagovalni oder.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.