Šport > Zimski športi
9565 ogledov

"Ko sem dojel, da je konec, sem začel jokati"

ville larinto Epa
Smučarski skakalec je sprejel težko odločitev.

Medtem ko se njegovi rojaki v Kuopiu pripravljajo na prihajajočo sezono pod vodstvom novega trenerja Laurija Hakole, je nesrečni Ville Larinto oznanil konec kariere.

Osemindvajsetletnik je imel v zadnjih letih ogromno težav s poškodbami, kar ga je na koncu prisililo v odločitev, zaradi katere je potočil tudi nekaj solz.

V sezoni 2010/2011 je dosegel svojo edino zmago na tekmah svetovnega pokala in bil dobro na poti, da postane gonilna sila finske reprezentance, nato pa si je v Garmisch-Partenkirchnu strgal kolenske križne vezi.

ville larinto | Avtor: Epa Epa

"Do takrat je vse potekalo kot po maslu. Bil sem med najboljšimi skakalci na svetu in celo zmagal sem v svetovnem pokalu. Nato se je začelo težko obdobje in nikoli več se nisem vrnil na nivo, kakršnega sem dosegel pred poškodbo," je povedal Larinto.

Kljub obilici zdravstvenih težav je odločitev o koncu kariere sprejel s težkim srcem. "Sanjal sem o tem, da bi se poslovil na vrhu, a to ni bilo mogoče. Zame je to grenak in žalosten trenutek. Ko sem se po pogovoru s trenerjem Andreasom Mitterjem vrnil domov in dojel, kaj se je zgodilo, sem začel jokati. Spoznal sem, da ne morem več početi tega, kar imam rad. Sovražil sem težke trenutke, a večinoma sem res užival," je dodal Finec.

Larinto je nastopil na 95 tekmah svetovnega pokala. Edino zmago je dosegel decembra leta 2010 v Kuopiu. V karieri je zbral pet uvrstitev na zmagovalni oder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice