Šport > Nogomet
15959 ogledov

Uradno potrjena nova vloga Gorana Janusa

Planica 2018 Saša Despot Goran Janus in Peter Slatnar.
Na redni seji so potrdili sestavo skakalnih ekip za sezono 2018/2019.

Zbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo je na redni seji v Kranju uradno potrdil sestavo moške skakalne ekipe v prihajajoči sezoni, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v avstrijskem Seefeldu. 

Peter Prevc Nov začetek Šport Peter Prevc: Za mizo sva sedela tri ure

Glavni trener moške A reprezentance je tudi uradno postal Gorazd Bertoncelj, njegovi pomočniki pa bodo Nejc Frank, Matevž Šparovec in Fred Zoz. Člani strokovnega vodstva so še maser Urban Jarc, fizioterapevt Urban Komac, tehnolog Peter Slatnar, serviser Zoran Kešar, psiholog Aleš Vičič, nutricistka Urška Bukovnik in predstavnik za odnose z javnostmi Tomi Trbovc.

V slovenski A reprezentanci je pet orlov. Najizkušenejši med njimi je Jernej Damjan (letnik 1983). Status elitnega skakalca imajo še Peter Prevc (letnik 1992), Anže Semenič (letnik 1993,), Tilen Bartol (letnik 1997) in Domen Prevc (letnik 1999).

andreas kofler Po slabi sezoni Šport Skakalna velesila šokirala z izborom

V moški B reprezentanci, ki jo bo vodil glavni trener Igor Medved s pomočnikom Robertom Hrgoto, je osem slovenskih skakalcev: Robert Kranjec (letnik 1981), Jurij Tepeš (letnik 1989), Tomaž Naglič (letnik 1989), Nejc Dežman (letnik 1992), Ernest Prišlič (letnik 1993), Jaka Hvala (letnik 1993), Rok Justin (letnik 1993) in Cene Prevc (letnik 1996).

Člani mlade reprezentance, katero vodi glavni trener Jan Grilc, njegov pomočnik pa je Matevž Šparovec, so Anže Lanišek (letnik 1996), Žiga Jelar (letnik 1997), Bor Pavlovčič (letnik 1998) in Timi Zajc (letnik 2000).

janne ahonen Je to konec? Šport Superšampion brez mesta v reprezentanci

Janus bo strokovni sodelavec

Na redni seji so potrdili tudi vodstvo nordijskih disciplin. Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo ostaja Ljubo Jasnič. Vodja strokovnega svta za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo je Jelko Gros, vodja panoge pa Gorazd Pogorelčnik.

Uradno je bila na seji potrjena tudi nova vloga nekdanjega prvega moža slovenske A reprezentance Gorana Janusa. Najtrofejnejši slovenski trener, ki se je po sedmih letih poslovil s položaja, bo v novi sezoni vodja panožne šole in strokovni sodelavec na področju trenerskega kadra panoge skoki in nordijske kombinacije.

Planica 2018 Ostre kritike Šport Janus odgovoril Prevcu in Kranjcu: "Če povem po pravici..."

Kvota v prvem planu

Priprave na novo sezono smučarskih skokov so že v polnem teku, je za uradno spletno strani smučarske zveze potrdil Bertoncelj. "Smo v tretjem tednu priprav, treningov se zelo veselimo. Fantje so motivirani, sveži in sprejemajo nove ideje. Poletne tekme, ki so razpršene, bomo sistematično izbirali za vsakega skakalca. V drugem delu priprav bo tudi vsak imel individualni program. Konkretni cilj poletnih tekem je, da vseskozi zadržimo kvoto šestih skakalcev, najbolj pomembno pa je, v kakšni formi bodo fantje 15. novembra," je povedal glavni trener A reprezentance.

Komentarjev 1
  • supreme 17:29 11.maj 2018.

    Ma kksni orli....nehite ze enkrat s to bebasto primerjavo....niso oni ze dolg vec "o" od orla...