Ko ti kralj seže v roko

Foto: twitter Luka Dončić
Foto: twitter Luka Dončić
Košarkarji madridskega Reala so bili na obisku pri španskem kralju Felipeju.
Oglej si celoten članek

Košarkarji madridskega Reala so si z zmago v kraljevem pokalu prislužili obisk pri španskem monarhu. Felipe VI. je prisrčno pozdravil tudi slab teden polnoletnega Luko Dončića, ki je svoje srečanje z 49-letnim monarhom delil tudi na socialnih omrežjih. Ob skupinski fotografiji Sergia Llulla se je držal bolj v ozadju.

Slovenski košarkar je bil sicer med najzaslužnejšimi za osvojitev lovorike. Ob zmagi Reala nad Valencio v finalu s 97:95 je zbral devet točk, štiri skoke in šest podaj, še boljši pa je bil v polfinalu, ko je bil prvi mož Madridčanov ob uspehu proti Baskonii s 103:99. Zbral je 23 točk, šest odbitih žog in tri asistence.

Vse zmage Reala so bile tesne, še najbolj pa se je namučil že v četrtfinalu proti ekipi MoraBanc Andorra, ko je slavil šele po podaljšku (99:93). Pri tekmecih je blestel nekdanji član Olimpije Giorgij Šermadini (27 točk, 7 skokov), izjemen pa je bil tudi Dončić z dvojnim dvojčkom. V svojo statistiko je vpisal 12 točk, 10 skokov in 7 podaj).

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.