Šport > Košarka
38 ogledov

Ko ti kralj seže v roko

Felipe VI., Luka Dončić twitter Luka Dončić
Košarkarji madridskega Reala so bili na obisku pri španskem kralju Felipeju.

Košarkarji madridskega Reala so si z zmago v kraljevem pokalu prislužili obisk pri španskem monarhu. Felipe VI. je prisrčno pozdravil tudi slab teden polnoletnega Luko Dončića, ki je svoje srečanje z 49-letnim monarhom delil tudi na socialnih omrežjih. Ob skupinski fotografiji Sergia Llulla se je držal bolj v ozadju.

Slovenski košarkar je bil sicer med najzaslužnejšimi za osvojitev lovorike. Ob zmagi Reala nad Valencio v finalu s 97:95 je zbral devet točk, štiri skoke in šest podaj, še boljši pa je bil v polfinalu, ko je bil prvi mož Madridčanov ob uspehu proti Baskonii s 103:99. Zbral je 23 točk, šest odbitih žog in tri asistence.

Vse zmage Reala so bile tesne, še najbolj pa se je namučil že v četrtfinalu proti ekipi MoraBanc Andorra, ko je slavil šele po podaljšku (99:93). Pri tekmecih je blestel nekdanji član Olimpije Giorgij Šermadini (27 točk, 7 skokov), izjemen pa je bil tudi Dončić z dvojnim dvojčkom. V svojo statistiko je vpisal 12 točk, 10 skokov in 7 podaj).

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.