Kobeja mika Kitajska, Partizan dobil NBA-jevca

Foto: Reuters kobe bryant igra nogomet 2011 Foto: EPA Sasa Vujacic Foto: EPA acie law golden state Foto: Reuters David Andersen Foto: Reuters Paul Pierce in Nenad Krstic Foto: Reuters Sonny Weems in Andray Blatche Foto: EPA nicolas batum Foto: EPA darius songaila Foto: Reuters Deron Williams Foto: EPA timofej mozgov rusija 2010
Kobe Bryant, ki je minuli vikend preizkusil svoje nogometne veščine, pravi, da nima ponudbe Bešiktaša in ga bolj mika Kitajska. Zdaj, ko je Fiba dala zeleno luč za igranje izven NBA, se migracija najbrž začenja. V galeriji preverite prvih nekaj odmevnejših selitev.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) prejšnji teden sporočila, da košarkarjem lige NBA med lockoutom dovoli igranje izven lige NBA, njihovim začasnim klubom pa, da jih bodo morali po koncu lockouta spustiti nazaj v Ameriko, se zdaj tudi uradno lahko odpre migracija prek luže. Ta teden se bosta sprti strani (igralci in vodstvo lige) sicer vrnili za pogajalsko mizo.


V središču zanimanja je Kobe Bryant (Los Angeles Lakers). Več tednov se ga je povezovalo s turškim Bešiktašem, kjer bo igral Deron Williams (New Jersey Nets), a je sam minuli vikend to možnost zavrnil. "Z Bešiktašem nisem govoril že dva tedna." Vir blizu Bryantu je dejal, da je verjetnost, da prestopi v Bešiktaš, "ničodstotna". Trener slednjih Ergin Ataman je v nedeljo sicer tvital, da so Bryantu poslali ponudbo. Yahoo! Sports tako poroča, da je Kobe bližje igranju na Kitajskem. Od tam je dobil že več ponudb, a naj ne bi bil pripravljen sprejeti nižje od 1,5 milijona evrov mesečne plače.

Kobe je minuli vikend sicer v Washingtonu igral nogomet, pred tem pa se je mudil na tritedenski turneji v Aziji. "Čakam, da mi zazvoni telefon. Tukaj je," je v šali dejal Kobe. "Igral bi kjerkoli. Najbrž vi veste več, kdo me želi, kot vem sam. Sam sem bil na turneji. Imam internet in sem bral, kaj ste pisali. Marsikaj berem in slišim, a kakšne ponudbe Bešiktaša nisem dobil." Če bi igral kjerkoli, bi torej igral tudi za nogometno Barcelono, katere tekmo z Manchester Unitedom si je v soboto ogledal v Washingtonu? "Ne, če želijo še enkrat osvojiti prvenstvo," Kobe odgovori v smehu.

Ob Bryantu je Kitajska možnost številka ena tudi za Carmela Anthonyja (New York Knicks), Aarona Brooksa (Houston Rockets), Stephena Curryja (Golden State Warriors), Jareda Dudleyja (Phoenix Suns) ... Med igralci, ki so za zdaj rekli ne tujini, so LeBron James (Miami Heat), Blake Griffin (Los Angeles Clippers), Andre Igoudala (Philadelphia 76ers), Brandon Jennings (Milwaukee Bucks), Rajon Rondo (Boston Celtics) ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.