Kobejev? Ne! Staples je Griffinov!

Foto: Žurnal24 Lamar Odom in Blake Griffin sta tekmo končala s tehnično in izključitvijo. (Foto
Los Angeles končno živi tudi za Clippers, ne le za Lakers. V nedeljo so igrali en proti drugemu. Odlični Eric Gordon (30 točk) ter v drugem polčasu Blake Griffin in Jezerniki so padli z 92:99.
Oglej si celoten članek
Nismo se dovolj borili. Naslednjič bomo morali biti proti njim bolj fizični. Blake je šel kar skozi nas. Nismo imeli nikogar, ki bi ga lahko zaustavil.
Kobe Bryant

Los Angeles Clippers veljajo za največje poražence lige NBA, a morda ne bo več dolgo tako. Končno se začenja njihov vzpon (tak napis so izobesili kar nad vhod v domačo dvorano). Začetek sezone kljub neverjetnemu Blaku Griffinu tega sicer ni nakazoval (pet zmag in 16 porazov), a odkar se je po poškodbi vrnil izkušeni Baron Davis, kažejo ves svoj talent (od sredine decembra devet zmag in le štirje porazi). Tekma za Staples Center je bila torej to nedeljo tako pomembna in prestižna kot že leta ne. S točkami Erica Gordona (do konca 30 točk) so Clippers v prvem polčasu ostajali v stiku z Lakers, ki so odlično ustavili Griffina, a ko se je temu v drugem delu igre le odprlo (18 točk in 15 skokov), je mali klub iz Los Angelesa prišel do zaslužene zmage 99:92. Jezernike je poraz tako zelo bolel, da je pet sekund pred koncem Lamar Odom izgubil živce in Griffina nesramno potisnil v avt, kar je vodilo v prerivanje in izključitev štirih košarkarjev – Odoma, Griffina, Davisa in Rona Artesta.

Anthony na pogovor k Netsom?
Na edini preostali tekmi večera je rezultat spet ostal v senci Carmela Anthonyja in njegove nejasne prihodnosti. Čeprav je dal zanj skromnih 12 točk in so Denver Nuggets izgubili s 97:110, že 35. zmaga letos odličnih San Antonio Spursov ni zanimala prav veliko ljudi. Anthony naj bi privolil v pogovor z New Jersey Nets. V torek ga bodo poskušali prepričati, da izbere njih. A Melo za zdaj ostaja odločen, da še ni odigral zadnje tekme za Nuggets. "Ne, spoh ne. V sredo bom proti Oklahomi zagotovo igral in nato proti Lakersom. In potem z Indiano." Res? "Ja!" Še več: pravi, da ni dobil dovoljenja vodstva Nuggetsov, da gre na pogovor v Jersey. Čemu sploh še verjeti v "primeru Anthony"?

Liga NBA, tekmi 16. 1.:

Los Angeles Clippers : Los Angeles Lakers 99:92
Gordon 30, Griffin 18, 15 sk.; Bryant 27, Bynum 18, 13 sk.

San Antonio Spurs : Denver Nuggets 110:97
Parker 30, Ginobili 18; Harrington 18, Nene 17

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.