Kokoškov udaril: "Samo poglejte, kaj se je zgodilo Sloveniji"

Foto: Epa
Foto: Epa
V Srbiji še naprej močno odmeva neuvrstitev košarkarske reprezentance na olimpijske igre v Tokiu.
Oglej si celoten članek

Srbija se pod taktirko Igorja Kokoškova, priznanega košarkarskega strokovnjaka, ki je Slovenijo leta 2017 vodil do naslova evropskega prvaka, ni uvrstila na olimpijske igre v Tokiu.

"Orli", ki so v kvalifikacijah igrali brez aktualnega MVP-ja lige NBA Nikole Jokića, so morali v odločilni tekmi priznati premoč Italijanom.

Jokić se je po izpadu Denver Nuggets v polfinalu zahodne konference namesto na reprezetančni zbor odpravil na počitnice, zaradi česar je bil v domovini deležen številnih kritik. Slabo luč na enega največjih NBA zvezdnikov na svetu je vrgel tudi požrtvovalni Luka Dončić, ki je storil vse, da bi Sloveniji lahko pomagal v lovu na olimpijsko vstopnic. 

Razkritje Neverjetno, kaj je storil Dončić, da je lahko igral za Slovenijo

Prav na primeru Dončića je selektor srbske reprezentance izrekel posredno kritiko na račun odsotnega nosilca igra. "Verjetno se šalite?" se je na vprašanje, ali bi nastop MVP-ja vplival na razplet olimpijskih kvalifikacij, odvrnil Kokoškov, nato pa potegnil vzporednico z Dončićem.

Foto: Epa "Sprašujete me, če bi lahko Jokić karkoli spremenil? Jokić je v tem trenutku najboljši košarkar na svetu. Samo poglejte, kaj se je zgodilo Sloveniji, ki se ni uspela uvrstiti na svetovno prvenstvo, ko je izgubila proti Belorusiji. Lepo vas prosim! Po dveh slabih letih se je vrnil alfa samec, njihov Jokić. Pojavil se je Luka Dončić, ki sodi med pet najboljših igralcev na svetu, in vse se je nenadoma spremenilo. Tako medijsko kot v slačilnici in na treningu. Ti fantje so kot magnet. Še posebej če je najboljši igralec tudi najboljši podajalec, kar velja za oba. Ne najboljši strelec, ampak organizator igre. To vpliva na energijo in samozavest, motivacijo... Vsi postanejo mnogo boljši. Če najboljši košarkar ne igra, potem je to povsem druga ekipa," je velik del odgovornosti za izpad Jokiću pripisal Kokoškov.

Foto: Profimedia Nikola Jokić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:16 11. Julij 2021.

    Pa pravijo, da se take stvari dogajajo samo v Sloveniji! Še en dokaz več, da so ravno slivenski špirtniki predani …

  • 18:26 10. Julij 2021.

    Udaril.......?

  • 11:54 10. Julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.