Kokoškov: Slovenija ni prekršila nobenega pravila!

Foto: KZS/Twitter Igor Kokoškov EuroBasket 2017
Režiser slovenske košarkarske pravljice se je v pogovoru za ruske medije dotaknil Luke Dončića in Anthonyja Randolpha.
Oglej si celoten članek

Nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov, ki onkraj Atlantika opravlja vlogo pomočnika trenerja Utah Jazz, je za ruski mediji Izvestiju spregovoril o senzaciji nedavno končanega EP, na katerem je Slovenija na krilih Gorana Dragića in ob izjemni podpori Luke Dončića osvojila zgodovinsko zlato medaljo.

"Luka je nedvomno najbolj nadarjen igralec, kar sem jih imel priložnost trenirati. Biser slovenske in svetovne košarke. Spremljam ga in vedno sem vesel, kadar igra. Ima neverjetne sposobnosti preigravanja, zadeva čudežne koše in ve, kako igrati v obrambi. Še posebej izstopa njegova samozavest," je slovenskega reprezentanta pohvalil Kokoškov.

"Ni pomembno, ali igra organizatorja igre ali krilo, v vsakem primeru bo postal velik igralec. Rad bi ga videl v NBA takoj, ko bo menil, da je pripravljen. Če vprašate mene, lahko v NBA igra naslednjih 17 let," je dodal srbski strokovnjak.

Foto: Profimedia Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017

Četudi sta bila Dragić in Dončić gonilni sili slovenske reprezentance, pa nikakor ne gre zanemariti doprinosa Anthonyja Randolpha. Naturalizirani košarkar je bil po slovenski zmagi pereča tema v srbskih medijih, ne nazadnje je tudi selektor Aleksandar Đorđević poudaril, da naj bi "zlato osvojilo 11 Slovencev in Američan."

"Nismo prekršili nobenega pravila Mednarodne košarkarske zveze (Fiba). Slovenija ni prva, ki se je odločila za to. Pred njo so to počeli Izrael, Rusija, Hrvaška, Bosna, Gruzija,... Nismo prvi in ne zadnji. V tem ni nič neobičajnega. Randolpha smo težko naturalizirali, saj nismo imeli podpopre vlade Republike Slovenije. Anthony je sijajen človek, ki nam je zelo pomagal. Upam, da bo še naprej igral za Slovenijo. Osvojili smo zlato in nič ne more spremeniti mojega stališča," je zatrdil Kokoškov.

Foto: Profimedia Anthony Randolph

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.