Kokoškov v resni nevarnosti

Foto: Twitter igor kokoškov
Nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance se sprehaja po robu.
Oglej si celoten članek

Srbski košarkarski strokovnjak, ki je slovensko reprezentanco vodil do zlate medalje na EuroBasketu 2017, je pred začetkom letošnje sezone postal prvi Evropejec v vlogi glavnega trenerja NBA moštva.

Kokoškov se je iz Salt Lake Cityja, kjer je bil pomočnik trenerja, preselil v Arizono ter prevzel vodenje ekipe Phoenix Suns. 

Sonca so sezono začela z zmago proti ekipi Luke Dončića Dallas Mavericks, nato pa nanizala kar sedem zaporednih porazov.

Gre za najdaljši negativni niz med vsemi moštvi v ligi. 

V noči na soboto je moral Phoenix priznati premoč najboljši ekipi na Vzhodu Toronto Raptors, ki je slavila z izidom 107:98 ter vpisala osmo zmago v sezoni (8-1). Več so jih zabeležili samo aktualni prvaki Golden State Warriors (9-1).

NBA Dallasov trener se je posul s pepelom

Foto: Print Screen igor kokoškov Sonca so vse do zadnje četrtine držala priključek z Raptorji, preden so se ti z delnim izidom 14-2 dokončno odlepili.

"Igrali smo bolje," je kljub porazu poudaril Kokoškov. "V veliko pomoč nam je, da sta se vrnila Devin Booker (18 točk, op. a.) in Isaiah Canaan (19 točk, op. a.). Fizično se moramo zoperstaviti tako močnim ekipam, ko so Toronto Raptors," je dodal srbski strokovnjak. "Zdržati moramo 48 minut. V zadnji četrtini smo imeli obdobje, ko jim fizično nismo več mogli parirati. Nismo bili kos njihovi moči, višini, hitrosti. Bili smo utrujeni," je srž težave izpostavil Kokoškov, čigar stolček se je po sedmem zaporednem porazu pošteno zastresel.

Epsko Ta poteza postaja Dončićev zaščitni znak

Kokoškova bi lahko doletela enaka usoda kot dolgoletnega direktorja kluba Ryana McDonougha, ki ga je brezkompromisni lastnik Robert Sarver na veliko presenečenje vseh odpustil tik pred začetkom letošnje sezone.

Odločitev se je marsikomu zdela nerazumljiva, saj je McDonough s položaja letel po tem, ko je poleti sprejel kopico ključnih odločitev pri sestavi moštva. Pojavile so se celo špekulacije, da je službo izgubil zato, ker je na naboru namesto Dončića izbral Deanderja Aytona.

Po izračunih stavne hiše BetDSI je Kokoškov v resni nevarnosti, da ostane brez službe. Trenutno je sedmi v vrsti trenerjev, ki bi lahko v bližnji prihodnosti šli po stopinjah Tyronna Luea. Nekanji trener Cleveland Cavaliers je s položaja letel po tem, ko je njegova ekipa v sezono krenila s šestimi zaporednimi porazi.

Foto: Print Screen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.