Šport > Košarka
8890 ogledov

Dallasov trener se je posul s pepelom

luka dončić dallas mavericks
Nočna mora Dallasa se je nadaljevala tudi proti New Yorku. Dončić kljub vsemu spet svetla točka moštva.

Košarkarji Dallasa so domačo tekmo z New Yorkom končali z novim gladkim porazom in porazno igro v obrambi.

Luka Dončić Spurs Video Šport Neverjetni Dončić proti San Antoniu postavil nov mejnik

Po tekmi se je trener teličkov Rick Carlisle "posul s pepelom" in krivdo za slabo igro in poraz s 106:118 prevzel nase: "Vse se začne z menoj. Prevzemam odgovornost za poraz in tudi zato, ker se mučimo iz tekme v tekmo."

luka dončić Video Šport Tako je Dončića pričakal sloviti "Pop"

Carlisle je dejal, da je on vodja moštva in da mora svoje delo opraviti bolje, svoje igralce pa bo spodbudil, da bodo igrali bolj trdo košarko.

lebron james luka dončić Izjemna gesta Šport Kralj James zelo dobro vedel, kdo je Luka Dončić

"Kar smo pokazali danes, je porazno," je še dodal trener teličkov, ki so slabo odigrali predvsem tretjo četrtino, ki so jo Knicks dobili za 15 točk. To je bil že šesti zaporedni poraz Dallasa, pri katerem se je Luka Dončić spet prebudil šele v zadnji četrtini, ko je dosegel 10 od svojih 18 točk. V statistiko je vpisal še devet skokov in šest podaj.

Donćić je zadel 53% metov iz igre (8/15) oziroma 33% metov za tri točke (2/6). Naredil je tri osebne napake in izgubil štiri žoge. Prvi strelec teličkov je bil Dennis Smith Jr. s 23 točkami.

Točko več od Dončića je dosegel Dorian Finney-Smith (19), 14 točk pa je prispeval Harrison Barnes. Center DeAndre Jordan tokrat ni bil strelsko razpoložen, saj je dosegel le štiri točke, temu pa je dodal deset skokov.

Pri New Yorku se je s 23 točkami izkazal Allonzo Trier, 18 jih je dodal Tim Hardaway Jr., po 13 pa Mitchell Robinson in Enes Kanter. Robinson je zbral še deset skokov ter tako vpisal dvojnega dvojčka.

luka dončić Navijači besnijo Šport Blamaža! Dončić ni mogel verjeti, kaj je storil soigralec

Dallas je izgubil šesto zaporedno tekmo in ostaja pri dveh zmagah (2-7), kar ga uvršča na predzadnje mesto zahodne konference.

Slabša je samo ekipa Phoenix Suns, katere trener je nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. Sonca so po uvodni zmagi nad telički izgubila sedem zaporednih tekem (1-7). Tokrat so morala priznati premoč Toronto Raptors. Prvo ime letošnjega nabora Deandre Ayton je za Phoenix dosegel 17 točk in 18 skokov.

steph curry golden state warriors | Avtor: Epa Epa
Branilci naslova Golden State Warriors so zmagali sedmič zapored, tokrat so bili s 116:99 boljši od Minnesote Timberwolves. Kevin Durant je 33 točkam dodal 13 skokov, Steph Curry je prispeval 28, Klay Thompson pa 22 točk.

Volkovi so močno pogrešali Derricka Rosea, ki je na prejšnji tekmi dosegel kar 50 točk, proti prvakom pa je zaradi poškodbe gležnja odigral samo uvodne štiri minute in v tem času prispeval eno trojko.

Dallas Mavericks bodo v prihodnjem krogu gostovali pri Washington Wizards.

Liga NBA, izidi:

Dallas Mavericks - New York Knicks 106:118
(Luka Dončić: 18 točk, 9 skokov, 6 podaj v 35 minutah za Dallas)

Orlando Magic - LA Clippers 95:120
Brooklyn Nets - Houston Rockets 111:119
Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 111:134
Chicago Bulls - Indiana Pacers 105:107
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 100:110
Phoenix Suns - Toronto Raptors 98:107
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 116:99

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.