Kolesar ekipe Sky izključen s Toura, Roglič ima tekmeca manj

Foto: Epa Gianni Moscon
Kolesarska ekipa Sky je doživela hud udarec pred torkovim nadaljevanjem dirke po Franciji v Pirenejih.
Oglej si celoten članek

Po 14. etapi je vodstvo Toura domov poslalo Italijana Giannija Moscona, enega glavnih pomočnikov Britancev Chris Frooma in Gerainta Thomasa, ki sta vodilna v skupni razvrstitvi dirke po Franciji. Moscon je kmalu po startu 14. etape udaril enega od kolesarjev.

Italijanski kolesar je kmalu po startu v Millauju fizično napadel enega od kolesarjev ekipe Fortuneo. Sicer neimenovani kolesar je skušal pomagati svojemu kapetanu, Francozu Warrenu Barguilu, da bi se pridružil ubežni skupini, a mu je Italijan to "preprečil" s fizično silo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Sodniki dirke so incident označili kot "zelo agresivnega" in 24-letnega Moscona diskvalificirali.

Nevoščljivci Proti Rogliču se že kujejo teorije zarote

Moscon se ni prvič znašel v težavah. Lani je med dirko po Romandiji rasistično ozmerjal temnopoltega Francoza Kevina Rezaja, po incidentu ga je suspendiral kar Sky. Še en incident pa ni dobil epiloga. Švicar Sebastien Reichenbach je Moscona na eni od italijanskih dirk ob koncu sezone obtožil, da ga je sredi dirke zbil s kolesa.

Na Touru je sicer danes dan počitka, jutri pa se začnejo boji v Pirenejih. Primož Roglič je v skupni razvrstitvi četrti. Za vodilnim Thomasom zaostaja dve minuti in 38 sekund, Froome ima pred slovenskim asom 59 sekund naskoka, Tom Dumoulin pa 48. Z izključitvijo Moscona bo imel Roglič tekmeca manj v boju z ekipo Sky. Ta bo v pirenejskih etapah skušala zadržati rumeno majico.

V oddaji Lance Armstrong zgrožen ob Rogličevem posnetku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:52 23. Julij 2018.

    Neverjetno neumen naslov clanka.......

  • 13:03 23. Julij 2018.

    Z lahkoto opravljam vsako uro 192 € do 258 € samo z enostavnim delom od doma. Prejšnji mesec sem opravil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.